MIND Blue Monday Run 2021

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Wij hebben samen al 8.997 km afgelegd

Op 18 januari is het weer Blue Monday, zogenaamd de meest 'depressieve' dag van het jaar. Speciaal op deze dag komen we met z'n allen in beweging. We doen dit niet alleen voor onze eigen mentale gezondheid, maar ook om psychische problemen bij jongeren zoals depressie te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.

Met de actie willen we zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen zoals depressie bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. MIND zet zich in voor jongeren door middel van voorlichting, hulp en advies en door het bevorderen van openheid. De donaties zetten we o.a. in voor het MIND jongerenplatform, waaronder de MIND Young Academy op scholen en de MIND Young Studio, het online platform van MIND-jongeren. Zeker in deze tijd kunnen ze onze steun goed gebruiken.

 

Wat is de MIND Blue Monday Run?

Maandag 18 januari is het weer Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Met de MIND Blue Monday Run vragen we aandacht voor de ernst van een depressie, maar ook voor iedereen die zich in deze uitzonderlijke periode somber voelt. We halen geld op voor jongeren die te maken hebben met psychische klachten. Dit jaar loop je alleen of met z’n tweeën, maar je bent verbonden met alle andere MIND Blue Monday Run lopers.

Hoe werkt het?

  • Meld je aan (5 minuten).
  • Met de foto en het tekstje dat je invult in het formulier maken wij een actiepagina voor je aan.
  • Laat je gemakkelijk sponsoren door je actiepagina te delen via WhatsApp, mail, Instagram, Twitter, Facebook, Linkedin, wat je maar wilt. 
  • Zoek een mooie plek op en ga hardlopen of wandelen of huppelen, als het maar bewegen is en liefst buiten.

Veelgestelde vragen

Meld je aan

Wil jij je inzetten voor jongeren die te maken hebben met psychische klachten en tegelijk werken aan je eigen mentale gezondheid? Meld je dan nu aan!

Deel je prestaties 

 

Als deelnemer aan de Blue Monday Run kun je jouw sportieve prestaties toevoegen aan jouw eigen actiepagina. Dit is niet verplicht maar misschien vind je dit leuk om bij te houden en te delen met de mensen die jou sponsoren. Ze zullen trots op je zijn... Hoe dan ook!

Jouw totale afstand en die van alle andere deelnemers worden opgeteld en weergegeven op de homepage van de Blue Monday Run. Zo kunnen we uiteindelijk niet alleen zien hoeveel geld we met z'n allen bij elkaar gelopen hebben, maar ook hoeveel kilometers we "samen" (het is natuurlijk nog steeds corona tijd) hebben afgelegd.

Je kunt je prestaties zelf handmatig invoeren, maar je kan ook een koppeling leggen met je eigen Strava-account als je deze app gebruikt. In dat geval worden je nieuwe prestaties automatisch toegevoegd worden aan je pagina. Hieronder lees je hoe het verder werkt.

 

Je doel in kilometers instellen
Net als bij het instellen van een streefbedrag kun je een doel qua afstand instellen voor prestatie. In dit geval is dat een bepaald aantal kilometers.

Prestatie toevoegen (handmatig)
Het prestatie toevoegen scherm ziet er als volgt uit:

Als eerste kies je voor een Sport. Je kunt hier kiezen uit Hardlopen, Wandelen, Fietsen, Zwemmen, Schaatsen, Skeeleren of Anders (voor alle overige sporten). Vervolgens geef je de prestatie een titel. Deze komt op je actiepagina bovenaan te staan. Daarna vul je de omschrijving in van de prestatie. Dit is optioneel, je kunt ook zonder deze in te vullen verder gaan.Vul vervolgens de Datum en tijd in. Voeg je afgelegde afstand toe en klik op opslaan.
Je ziet nu dat de actie is toegevoegd en dat het afgelegde aantal kilometers is bijgewerkt.

 

Bij jouw persoonlijke pagina aan de voorkant van de website ziet dit er zo uit:

 

En: Op de homepage van de Blue Monday Run is er onder de donatieteller het aantal kilometers dat over het hele platform is afgelegd bijgekomen! 

 

Automatisch je prestaties toe laten voegen met de Strava app

Je kunt er ook voor kiezen om een koppeling te maken met Strava. Strava is een app die veel sporters gebruiken om hun prestaties mee te tracken. Door de koppeling komen jouw prestaties uit Strava automatisch hier op jouw Blue Monday Run pagina te staan.  

Koppelen van je eigen Strava account aan jouw Blue Monday Run pagina doe je zo: Klik op connect bij het Strava icoontje en geef de app toestemming.

Vervolgens komen nieuw toegevoegde activiteiten binnen Strava automatisch op de actiepagina (dit kan tot 10 minuten duren). 

En aan de voorkant ziet dit er bijvoorbeeld zo uit:

 Veel succes en laat het ons weten als je vragen hebt!

 

Bekijk alle
€ 15 09-02-2021 | 13:01 Aan: Voor mezelf en voor een ander Succes. Voor een mooie wandeling en voor de hulp aan zij die kampen met een depressie.
€ 40 08-02-2021 | 21:20 Aan: 50 kilometer hardlopen tijdens de Mind Blue Run Knap gedaan Jacques 👍🏻 Mede namens Anita, Hans Z, Miranda, Margriet G, Margriet v K (PIW collegae).
€ 250 08-02-2021 | 15:15 Aan: 50 kilometer hardlopen tijdens de Mind Blue Run
€ 15 08-02-2021 | 10:44 Aan: Runways Amersfoort Rent Mee!
€ 20 06-02-2021 | 23:38 Aan: Voor mezelf en voor een ander Goede actie Sabina, succes!