MIND Blue Monday Run - Utrecht

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 1.000 (314%)

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday. Op deze dag organiseer ik, Eleanor van Loop Depressievrij, de MIND Blue Monday Run in Amelisweerd in Utrecht. Het is geen officiële wedstrijdloop, maar een sponsorloop voor MIND Blue. Je kunt meedoen aan twee afstanden: 5 km en 10 km. 

Wie loopt deze maandag met mij mee?

‘Maar ik kan helemaal niet hardlopen’ of hoor je jezelf zeggen ‘maar hoe begin ik nou met hardlopen als ik depressief ben en hier niet voor durf uit te komen?’ Nou, door een doel te stellen. En dat doel kan de Blue Monday Run zijn. Samen met mij loop je een rondje van 5 of 10 kilometer door de bossen van Utrecht en kunnen we depressiviteit bespreekbaar maken.

Ik heb zelf ervaren hoe erg hardlopen je kan helpen. En vandaag de dag helpt hardlopen me nog steeds. Het maakt mijn hoofd leeg en zet mijn gedachtes op orde. Als ik stilzit op de bank blijf ik malen en piekeren, ga ik hardlopen, dan kunnen mijn gedachtes vooruit en voel ik me beter. En daarom wil ik jou inspireren om mee te lopen. Voor als je zelf met een depressie kampt of iemand in jouw omgeving hiermee worstel. Samen kunnen we elkaar helpen en zorgen we dat we beter over onszelf voelen.

Want depressies komen vaker meer voor dan wordt gedacht en mensen worden vaak in een hokje geplaatst als het gaat over hun psychische aandoening.  Ze voelen zich eenzaam en sleuren zichzelf nog dieper weg in hun depressie. Tot op een gegeven moment dat het bijna onmogelijk wordt te functioneren in de maatschappij. Met als ergste gevolg, zelfmoord, als er niet op tijd wordt ingegrepen.

Uit eigen ervaring leerde ik dat er openlijk over praten enorm kan helpen. Ook kan een beetje begrip van je omgeving al een heleboel schelen. Vrienden en familie willen je vaak ondersteunen tijdens deze periode, maar als het om een depressie gaat, weten veel mensen niet wat ze moeten zeggen. Zeker als je op zoek bent naar een manier in depressie behandelen.

Praktische info
- Locatie: Theehuis Rhijnauwen, Rhijnauwenselaan 16, 3981 HH Bunnik
- Tijdstip: 10:00 uur
- Afstanden: 5 en 10 km

Met jouw bijdrage (door mee te lopen of te doneren) steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. 

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan een persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep. 

Doe je mee? Klik dan op 'start actie', kies je afstand en maak je eigen pagina aan! 

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Bekijk alle donateurs
€ 10 20-01-2018 | 14:54 Aan: MIND run voor het behandelen van depressie
€ 10 16-01-2018 | 21:09 Aan: ONDERSTEUN DE ONDERSTEUNERS Support from the USA 😀
€ 10 15-01-2018 | 20:48 Aan: Lijf in balans Super Maaike!!! Natuurlijk sponsor ik zo’n goed doel! Liefs Marijn
€ 25 15-01-2018 | 16:08 Aan: Lijf in balans Super stoer en lief van je, Maaike. Wij zijn trots op je! Kus xxx Joyce en Pedro
€ 5 15-01-2018 | 10:32 Aan: Social running