MIND Blue Monday Run - Weert

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald Normal 9067334b50200f14f43886b0bd14aaa710a91f0d
van totaal € 1.000 (281%)

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Op deze dag vinden er verschillende MIND Blue Monday Runs plaats in heel Nederland. Dit om aandacht te vragen voor depressie. En om geld op te halen voor betere hulp. Het zijn geen officiële wedstrijdlopen, maar sponsorlopen voor MIND Blue.

Daarom organiseer ik, Judith Gijsbers, de MIND Blue Monday Run in Weert: Blue Monday Blue RUNday! Rondom het sportpark van AV Weert. Je kunt rondes lopen van 1,6 km oftewel 1 mijl! Deze mag je zo vaak lopen als je wilt, dus daag jezelf uit!

Wie loopt er maandag met mij mee?
Zelf heb ik van dichtbij te maken gehad met psychische ziekte, daarom wil ik me inzetten voor MIND en hun goede doel. Ik steun hun graag om meer aandacht te krijgen voor psychische gezondheid. Er is veel onwetendheid en onbegrip voor deze slopende ziekte, de weg om juiste hulp te krijgen kan vaak moeizaam zijn. Ook is er nog veel onbegrip over dit onderwerp, vrienden en familie willen vaak steun bieden, maar weten niet wat ze moeten zeggen. Daarom is het belangrijk om dit bespreekbaar te maken.

Door mijn ervaring te delen ben ik me nog meer bewust geworden hoeveel mensen hier mee te maken hebben, zelf, of in hun directe omgeving.  Om hier aandacht voor te vragen wil ik deze run graag samen met jullie doen!

Hardlopen is een grote passie van mij. Tevens ben ik nu looptrainer in opleiding. Het lopen is voor velen een goed middel om gedachtes te verzetten. Hardlopen helpt mij vaak om in stressvolle periodes te ontspannen en overeind te blijven. Plezier hebben en ontspannen staat voorop, en natuurlijk hoort daar dan wel een uitdaging bij. Het lopen in de buitenlucht kan een gevoel van vrijheid geven, je lichaam zet je actief in beweging, vaak kom je mooie uitzichten of inzichten tegen. Zelf helpt het trainen in een groep me om persoonlijke prestaties te verbeteren, me te motiveren. Vooral ook het sociale aspect is waardevol, je hebt dan een gezamenlijke hobby en passie die je uitoefent, maar je kan elkaar ook helpen en steunen. Mijn eigen ervaring om te lopen in een groep is dat iedereen welkom is, dat ieder geaccepteerd wordt op zijn/haar niveau en dat er mensen zijn die echt voor je klaar staan. Graag wil ik deze ervaring met je delen! Kun je (nog) niet rennen? Geen probleem, dan is de ronde ook te wandelen. Samen met jou maken we van Blue Monday, Blue RUNday !

Praktische info:

  • Locatie: Atletiek baan AV Weert, Parklaan 1C, Weert
  • Tijdstip: 19.00-21.00. Er zal gestart worden met een gezamenlijke warming-up om vervolgens een kwartier later te starten met de Run.
  • Ronde van 1 mijl (=1,6km) die je zo vaak als je wilt kunt lopen.
  • Tevens zal de kantine van AV Weert geopend zijn voor een hapje en een drankje.
  • Aanmelden is gratis! Je kunt dan ook een vrijwillige donatie doen. En je krijgt een gratis MIND loopshirt bij de start van de run.
  • Sponsorgeld is leuk en ook zal er in de kantine van AV Weert nog een collectebus staan om zo MIND en het goede doel te steunen. Heel hartelijk dank!

Waar doe je het voor?
Met jouw actie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. 

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep. 

Doe je mee? Klik dan op 'start actie' en maak je eigen pagina aan! 

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Bekijk alle donateurs
€ 15 18-01-2018 | 13:57 Aan: BLUE MONDAY = MIND RUNDAY
€ 379,65 17-01-2018 | 18:49 Super bedrag nog erbij voor het goede doel Mind! Dit is de opbrengst van de collecte en vlaai verkoop van de Blue Monday Run!
€ 10 16-01-2018 | 09:13 Aan: Niemand staat er alleen voor #bluemonday Super initiatief Evelien!
€ 5 15-01-2018 | 21:15 Aan: AV Weert jeugd hardloop groep
€ 25 15-01-2018 | 21:10 Aan: Blue Monday Run