MIND Young Academy, een lesprogramma dat jongeren laat praten!

van totaal € 600.000 (0%)

Wat geweldig dat je wilt doneren of een actie wilt starten voor de MIND Young Academy!

Dankzij jouw hulp leren we jongeren klachten te herkennen, maken we psychische problemen bespreekbaar en laten we jongeren weten wat ze kunnen doen wanneer ze psychische klachten hebben. Het lesprogramma wordt gegeven door zogeheten peer educators of leeftijdsgenoten die zelf of in omgeving te maken hebben gehad met psychische problemen.

Door middel van een eerdere crowdfundactie draait het lesprogramma nu op verschillende mbo en vmbo scholen in Nederland! De afgelopen periode is het lesmateriaal vernieuwd, zijn de peer educators getraind en is er een mini documentaire ontwikkeld om jongeren te motiveren te praten over wat hen dwarszit.  

In dezelfde periode is de vraag naar dit lesprogramma verder toegenomen. Op dit moment staan er ruim 100 scholen op de wachtlijst, die de MIND Young Academy dolgraag op hun school zouden willen aanbieden. Wij van MIND zijn dan ook vastberaden om door te gaan met het werven van geld voor dit unieke project dat de levens van enorm veel jongeren kan veranderen. Onze ambitie is om zoveel mogelijk scholen met verschillende opleidingsniveaus in Nederland te bereiken. Doe jij mee?

Marianne Pranger

marianne.pranger@wijzijnmind.nl

Bekijk alle donateurs
€ 10 02-03-2018 | 10:29 aandacht voor problemen van de jongeren, ook graag aandacht voor ontspanning bijv. mindfullness cursussen aanbieden
€ 50 27-02-2018 | 15:20
€ 100 06-10-2017 | 10:54 Als tiener voelde ik me vaak gespannen, verdrietig en alleen. Het ging goed met me in de zin dat ik het goed deed op school, dat was toen, 30 jaar geleden, het enige waar door mijn ouders en leraren op werd gelet. Ik vind het belangrijk dat tieners niet alleen vakken leren, maar ook leren hoe goed voor zichzelf te zorgen, ook als ze zich somber voelen. Daarom geef ik jullie deze gift, voor gezonde jongeren, die van het leven kunnen genieten. Ik ben inmiddels toch nog een gelukkig en tevreden mens geworden, met leuk werk, fijne vrienden en leuke hobby's.
€ 25 14-09-2017 | 18:01
€ 25 07-09-2017 | 11:12 Als moeder van opgroeiende tieners en "ervaringsdeskundige" van een hardnekkige burn out/depressie weet ik hoe belangrijk het is om psychische problemen bespreekbaar en daardoor herkenbaar (begrijpbaar) te maken, mn. op middelbare leeftijd waarin veel tieners kwetsbaar en zoekende zijn naar hun eigen identiteit...