Blue Monday Run Leidsche Rijn

Utrecht
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 7c59f4dd305993a71c4e8659c68c5c8b73b34b7a
van totaal € 500 (95%)

Blue Monday Run Leidsche Rijn 21 januari 2019

 

1 op de 5

In Nederland krijgt bijna 20 procent van de volwassenen ooit in het leven te maken met een depressie. Per jaar maken meer dan 500.000 volwassenen per jaar een depressieve episode door (cijfers: Trimbos Instituut). Dat heeft niet alleen grote invloed op deze mensen maar ook op hun directe omgeving. Met de Blue Monday Run Leidsche Rijn willen we aandacht schenken aan deze ziekte. De Blue Monday Run is een initiatief van Training te velde en Indekerngezond, het nieuwe gezondheidscentrum in het Leidsche Rijn Centrum.

Indekerngezond is geen gewoon gezondheidscentrum. Het is een gezondheidscentrum waarbij Positieve Gezondheid centraal staat. Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch wordt daar in de gezondheidszorg doorgaans wel op gefocust. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe die verholpen kunnen worden. Positieve Gezondheid kiest voor een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf. De aandacht gaat uit naar mensen en hun veerkracht en naar dat wat hun leven betekenisvol maakt.

 

Waarom hardlopen tegen depressie?

Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat hardlopen (en bewegen in het algemeen) depressieve klachten vermindert. Je doet het dus vooral voor jezelf! Maar ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie.

 

Hoe doe je mee

 

Door geld te doneren

Om mee te doen hoef je alleen maar een actie aan te maken bij dit team en minimaal een bedrag van 25 euro op te halen. Natuurlijk is het nog mooier als je wordt gesteund door donateurs en je meer geld gesponsord krijgt. Het gaat niet alleen om geld maar om meer aandacht voor de ziekte Depressie.

Door mee te lopen

Om 17:07 uur (zonsondergang) starten we vanaf Indekerngezond (Leidsche Rijn centrum, achter de Jumbo foodmarkt, naast het station) voor een hardlooptocht van 5 plm. kilometer. We lopen rustig het is de bedoeling dat we met de hele groep bij elkaar blijven ofwel we passen het tempo aan aan de langzaamste loper. 

 

Het sponsordoel

Met jouw geld wordt de app ABI ontwikkeld. ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app is ontworpen en klaar om ook daadwerkelijk gebouwd te worden. Met het opgehaalde geld zal deze app door MIND Blue gebouwd en gelanceerd worden.De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen.

“Abi is het eindproduct van mijn afstudeerproject voor de opleiding Communicatie & Multimedia Design. Met Abi richt ik me op de vrienden van iemand met een depressie. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zij beter kunnen omgaan met een depressieve vriend of vriendin, zodat de vriendschap intact blijft en dat er wederzijds begrip ontstaat. Vriendschap is belangrijk, omdat contact met vrienden en vriendinnen kan helpen bij het herstel van een depressie. Abi is het resultaat van uitgebreid onderzoek en vele gesprekken met de doelgroep en psychologen.”

Rixt (maker en bedenker van ABI en overwinnaar van een depressie)

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 23-01-2019 | 19:34
€ 10 23-01-2019 | 00:13
€ 5 22-01-2019 | 12:37
€ 15 21-01-2019 | 14:41 Ik doneer omdat ik graag wil helpen depressie en andere problemen bespreekbaar te maken. De eerste stap naar ondersteuning en hopelijk herstel!
€ 10 20-01-2019 | 23:51