Jouwpsychischeklachten.nl

Laat zien wie je echt bent
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (86%)

Ik ben Romy, de bedenker van @jouwpsyschischeklachten.nl. Mijn doel is om een plek te creëren waar niet alleen de jongeren met psychische klachten maar ook hun omgeving, ervaringen kunnen delen. Met mijn Instagram account hoop ik jongeren te stimuleren om vooral open te zijn over hun klachten. 

Uit eigen ervaring weet ik dat het vaak ook een enorme impact heeft op de omgeving van degene die ziek is. Dit heb ik zeker zelf gemerkt in mijn eigen omgeving. Jongeren en hun ouders willen ergens terecht kunnen bij iemand waar ze de begeleiding krijgen die nodig is en waar ze met al hun vragen en zorgen terecht kunnen. Ook ik viel met mijn leeftijd precies overal tussenin en wisten ze vaak niet wat ze met mij aan moesten. Dat is pas later gekomen toen ik uit de kliniek kwam (lees mijn verhaal op mijn persoonlijke pagina)

Met mijn Instagram account wil ik meer openheid creëren rondom psychische klachten op sociale media, omdat er een groot taboe op zit. In het eerste geval is het vooral gericht op jongeren’ in de leeftijd van 13 t/m 23 jaar. 

‘Ik wil altijd graag mensen helpen, dat zit nu eenmaal in mijn karakter’

Door met mensen te praten die er ervaring mee hebben, ook wel een ervaringsdeskundige genoemd en te delen wat je nu echt voelt hoop ik dat het taboe rondom psychische problemen minder wordt. Vooral onder jongeren is er nog steeds veel schaamte. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar veel van ons gevraagd wordt en waar veel prikkels zijn door onder andere sociale media. Dit speelt voor ons als jongeren een grote en belangrijke rol. We willen allemaal te veel aan het ‘normale plaatje’ voldoen met een zo hoog mogelijke studie, een goed betaalde bijbaan, op topniveau sporten en ga zo maar door. We vergelijken ons echt te veel met anderen.

Op het moment ben ik ook hard bezig om een online plek te creëren waar iedereen terecht kan. Zowel jongeren, ouders, hulpverleners en docenten. Er zullen ook gastschrijver zijn die van verschillende kanten hun levensverhaal of hun suggesties geven over omgaan met iemand met een psychische ziekte. In de aankomende jaren hoop ik een studie gedaan te hebben gericht op jongeren in de hulpverlening en een lespakket ontwikkeld te hebben wat door heel Nederland gebruikt wordt.

Het infinitief wat Mind Young heeft opgericht door ervaringsdeskundig (peer educator) het gesprek aan te gaan met leerlingen/studenten over psychische gezondheid vind ik mega mooi. Ik hoop binnenkort ook zoiets te mogen doen om mijn verhaal te mogen delen. 

Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal. De persoonlijke verhalen vind je op de pagina van de teamleden zelf.

Help jij ons mee?! 

Groetjes van team Jouwpsychischeklachten.nl

@Jouwpsychischeklachten.nl

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 50 22-06-2019 | 11:31 Lieve dochter wij zijn trots op jullie.
€ 15 21-06-2019 | 21:23
€ 39 21-06-2019 | 19:15 Jullie zijn allemaal toppers, vooral Anneco
€ 17,69 15-06-2019 | 13:48
€ 5 14-06-2019 | 23:41