Team M&S

Marcel & Susanne Together as one, for all.
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (88%)

Wij zijn Sanne en Marcel,

Na een promotie filmpje van Jurjen Mensink werd ik naar dit onderwerp toegezogen, uit eigen ervaring maar ook om een statement te maken. We moeten ergens beginnen om de ernst aan Nederland te laten voelen, te erkennen en te delen. Sanne wilde doneren maar vond het een beter plan om gezamenlijk 22 juni in Ermelo, 6 uur lang op een paal van 18 cm x 18 cm te gaan staan. Te gaan staan om gehoor te geven aan een zo hoog mogelijk bedrag op te halen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen. 

We zijn het zat dat er mensen in het algemeen en op zeer jonge leeftijd suïcide plegen door zich niet begrepen te voelen, niet gehoord, van het kastje naar de muur worden gestuurd, schaamte voelen om datgene aan te geven waar ze alle dagen, uren en minuten mee te kampen hebben. Nederland wordt wakker, pestgedrag op school acceptabel? Nee!!! 

Neem bijvoorbeeld het vak Maatschappijleer, we leren alles over “ de maatschappij”, waar wij aan moeten voldoen? Hoe sterk we moeten zijn? Maar wat leren we over onszelf? Ons authentieke zelf?

Om extern te kunnen functioneren moet je intern jezelf kunnen accepteren, jezelf lief mogen en kunnen hebben, persoonlijke groei stimuleren door erover te praten. Jezelf mogen uiten, anderen kunnen vergeven die jou wellicht pijn hebben gedaan, jezelf kunnen vergeven, loslaten, maar hoe lieve mensen, “HOE” leren we dit? Alleen nog via een psychiater, een psycholoog, een sociaal psychiatrisch verpleegkundige?

Om even terug te komen op onze goede vriend Jurjen Mensink, hij is momenteel ervaringsdeskundige en vanuit zijn ervaringen en kennis weet hij haarfijn het gevoel van een cliënt erkenning te geven. Ik zeg niet dat de hulpverlening dat niet kan, integendeel maar voor sommige ervaringen kun je je begrip niet uit een boek halen, dit begrijp je pas echt als dit zelf meegemaakt hebt. 

Laten we proberen, de organisatie MIND, samen psychische gezondheid verbeteren, te steunen zodat zij de nodige informatie aan scholen etc. kunnen verschaffen door voorlichting te geven. Voorlichting waarin de jongeren onder ons bewust worden van de psychische problematiek die er in overvloed heerst, het denken aan suïcide wat enige tijd een soort van “hype” leek te worden. Ook al is het een schreeuw om aandacht, het is en blijft een schreeuw die serieus genomen moet worden. Door letterlijk opener te worden, vertellen over hoe je je voelt, waar je tegen aan loopt, steun vinden bij elkaar i.p.v. alleen maar carrièregericht bezig te zijn. Zonder persoonlijke groei is er geen carrière, is er geen maatschappij.

Vanaf mijn 15e leeftijd ben ik al, na de scheiding van mijn ouders,  in contact met de hulpverlening, psychiaters, behandelingen, groepen, individueel, alles kon “daar” besproken worden maar het “daar” zorgde ook voor afstand. Afstand tot de arbeidsmarkt. Ja… “afstand tot de arbeidsmarkt”…..hoe klinkt dit?

Nogmaals “afstand”…tel je niet meer mee dan? Ik werk nu vanaf mijn 21e in de gezondheidzorg en ben eigenlijk al ruim 25 jaar mensen aan het begeleiden. Mijn huidige werk is bij een reïntegratiebedrijf genaamd React Twente. React staat Re-integratie en Activering. Een bedrijf waarin juist wordt gekeken naar het innerlijke van de mens, de vaardigheden die zo optimaal mogelijk benut worden maar waar vooral openheid en veiligheid voorop staan.

Ik kan een boek schrijven over mijn leven maar wil de kern er graag proberen uit te halen. Juist door alle therapieën die ik gevolgd heb, ook mijn eigen schaamte heb ontwikkeld, mijn overtuiging heb gecreëerd, wil ik er ZIJN voor een ander. Ik volg nu een coachings-traject van een jaar bij spirit coaching en daar wordt precies de essentie van het leven, van “jouw leven” benadrukt, geleerd, en vooral bewust gemaakt.

We hebben allemaal te maken met patronen die zich herhalen, herinneringen van vroeger die zich projecteren in het heden en waardoor je vast kan komen te zitten. Mag je angst voelen? Mag je je depressief voelen, zijn we niet teveel gericht op het gelukkig “moeten” zijn? Kunnen we dat bijhouden. Wat nou als alles er gewoon mag zijn, je mag het voelen i.p.v. ertegen te vechten... Geloof mij, je gaat transformeren, niet binnen een week, en wellicht niet binnen een jaar maar door liefde te voelen, erkenning, je zelf te waarderen wordt jouw pad zichtbaar. Is dat het pad wat je voor ogen had, wat je ouders voor ogen hadden, misschien, maar misschien ook niet maar is het wel jouw authentieke zelf dat het pad gaat bewandelen.

Was ik suïcidaal? JA! Dat WAS ik! Ik heb zelfs een afspraak gemaakt met mijn psychiater om een euthanasie traject in gang te zetten. Het hoge woord is er uit! Ik wist mij geen raad meer, ik voelde geen verlichting, ik zat 25 jaar in dezelfde film die zich maar bleef herhalen tot dat ik er steeds meer achter kwam dat ik de regisseur was van deze film….. Niet wijzen naar een ander, zelf verantwoordelijk zijn voor mijn gevoel, voor mijn Zijn, bewijsdrang om het goed te doen voor die ander, die ander? Mijn vader?

Met de informatie en kennis die ik nu als 46 jarige man heb opgedaan denk ik steeds, was deze informatie er maar toen ik jong was. En juist deze informatie kan MIND geven.

En…….DAAROM GAAN SANNE EN IK 6 UUR OP EEN PAAL STAAN OM DEZE ORGANISATIE TE STEUNEN.

Vriendelijke en steunende groet,

Marcel Kroon & Susanne Fahner

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 22-06-2019 | 12:21
€ 10 21-06-2019 | 23:26
€ 15 21-06-2019 | 21:47
€ 10 21-06-2019 | 14:56 Om Susanne en Marcel moreel te ondersteunen voor dit goede initiatief en wat extra kracht bij deze tropische omstandigheden succes 👍👏
€ 10 21-06-2019 | 13:51 Heel veel succes