De kracht van kwetsbaarheid

Carin Wieringa
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 750 (111%)

Als jongvolwassene was ik heel erg op zoek naar wie ik was en waar ik behoefte aan had. Door mijn hoogsensitiviteit wist ik wel heel goed waar een ander behoefte aan had en handelde hier ook naar. De ander werd belangrijker dan mijzelf. Uiteindelijk hield ik teveel ballen in de lucht en stond niet meer stil bij wat ik nodig had. Mede hierdoor ben ik mijzelf kwijtgeraakt. 

Toegeven dat ik het niet meer aankon, was geen gemakkelijke stap. Ik was er van overtuigd dat ik het allemaal zelf wel kon en ook moest oplossen.
Ik hield de schijn op naar de buitenwereld. Als mensen vroegen hoe het ging, tja dan ging het altijd goed met mij.
Zolang ik het niet hardop uitsprak, was het er toch ook niet?

Uiteindelijk moest ik dit wel bij mijn huisarts toegeven, omdat ik last kreeg van uitvalsverschijnselen. Zo ben ik bij een maatschappelijk werker gekomen die mij ondersteund heeft om mijzelf weer terug te vinden. Dit was een lang en pijnlijk, maar ook leerzaam proces.

Een van de belangrijkste dingen die ik op dat moment ben gaan inzien, is dat jezelf kwetsbaar opstellen getuigd van heel veel lef en kracht.
Daarnaast geef je ook je (directe) omgeving de kans begrip te krijgen voor de situatie waar je in zit. Maar nog belangrijker: dat zij je kunnen steunen.

Op 22 juni sta ik, samen met honderden anderen, (max) 6 uur op een paal van 18x18 bij strand Horst in Ermelo.

Hierbij kan ik jullie steun goed gebruiken! 

 

Het doel van deze actie

Een zo hoog mogelijk bedrag ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen. Dat is hard nodig, want een hele generatie dreigt psychisch ongezond op te groeien door o.a. schooldruk en psychische problemen. Met dit bedrag kan Mind voorlichting geven, hulp en advies bieden, openheid bevorderen en de MIND Young Academy op scholen aanbieden

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 22-06-2019 | 08:17
€ 5 20-06-2019 | 10:36
€ 5 20-06-2019 | 09:26
€ 10 20-06-2019 | 03:15 Mooi doel Carin. Zet hem op!
€ 50 19-06-2019 | 20:58