Turn the pain into power.

Eliza Doorn

( Lid van team: Zaressarmy )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 180 (138%)

Lieve allemaal,

 

“Take me away, from the demons in my brains. Take me out into the word.

take me out into the day and let me find my peace of my mind

Helaas is de stigma rondom psychische problemen nog steeds groot. Het heeft dus ook bij mij best lang geduurd voordat er eindelijk de hulp kwam die ik nodig had. En nog steeds nodig heb. Ik had zelf ook echt liever gehad dat ik een probleem had met mijn arm of been, want ja dat valt op. Dat is niet zo bij psychische problemen. De eerste reactie van mensen is dan ook meteen dat het bij mij niet zo kan zijn. Dat ik er niet ziek uitzie. Dat ik er verzorgd en netjes uitzie. Dat ik altijd (haha grappig) vrolijk ben. Er gaat zoveel meer achter en geloof me, het is geen pretje. Gelukkig heb ik wél de kans gekregen. Iemand zag hoop in het hoopje wanhoop dat ik inmiddels was geworden. Maar de behandeling wat ik nu krijg is ook mijn laatste redmiddel voor mijn gevoel. Hoe cliché het ook klinkt, je kan het gewoonweg niet alleen. Het probleem is alleen dat het ontzettend veel geld kost. Terwijl interne therapieën juist voor veel mensen helpen. Zowel in groepen als individueel. Dus, aarzel niet te lang alsjeblieft! Wij hebben jullie geld hard nodig. 

Hieronder staan nog wat feiten.

Er zijn relatief weinig suïcides in Nederland ten opzichte van andere Europese landen.


In absolute aantallen zijn er meer dan 1.800 zelfmoorden per jaar in Nederland.


8,3% van de volwassenen heeft ooit aan zelfmoord gedacht.


2,2% van de volwassenen heeft ooit een zelfmoordpoging gedaan.


Het aantal zelfmoordpogingen per jaar is niet exact bekend, maar wordt geschat op 94.000.


Jaarlijks worden zeker 14.000 pogingen behandeld in het ziekenhuis.


Mannen plegen vaker zelfmoord dan vrouwen.


Vrouwen doen gemiddeld meer zelfmoordpogingen dan mannen.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 03-06-2019 | 12:38
€ 5 20-05-2019 | 20:28
€ 15 17-05-2019 | 17:16
€ 10 15-05-2019 | 14:20 Lieve Rens, Ik heb gedoneerd omdat ik compleet achter je sta en je alle steun wil geven wat kan! Luv ya! Kusjes Myrt
€ 25 14-05-2019 | 07:32