Ik sta voor kortere wachtlijsten in de GGZ

Dit is de actie van Henri van Roekel
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (99%)

Via Facebook kwam ik terecht bij de actie 'Last Man Standing' van Mind. Doel van deze actie is de extreem lange wachttijden in de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) onder de aandacht brengen van politiek en zorgverzekeraars. Deze wachttijden hebben grote nadelige consequenties voor cliënten, die vaak zitten te springen om een geestelijke bijstand/hulp. Niet alleen hun gemoedstoestand en zelfbeeld lijdt eronder; het drukt ook een negatief stempel op hun relaties, werk en fysieke gesteldheid.

De afgelopen twee jaar hebben wachtlijsten voor psychische hulp helaas voor mij ook een serieus probleem gevormd. Begin 2015 begon ik met hulp zoeken voor relatief milde psychische klachten. Na eindeloos heen en weer gestuurd te zijn van het kastje naar de muur en vice versa met daartussen lange periodes van wachten zonder op herstel gerichte hulp ben ik behoorlijk diep gezakt met crises en veel andere malheur tot gevolg. Recent heb ik dan eindelijk een start kunnen maken met een intensieve therapie om mijn neerwaartse spiraal een halt toe te kunnen roepen. Ik hoop de situatie te bereiken om weer te kunnen gaan leven in plaats van louter overleven.

Omdat ik mezelf en anderen het leed en onnodige terugval als gevolg van de wachtlijsten in de GGZ wil besparen, wil ik met deze actie geld inzamelen om een groot en serieus probleem onder de aandacht te brengen. Op 24 juni sta ik letterlijk voor een GGZ, waarin niet geld of zorgverzekeraars, maar de cliënt  en zijn behoeften centraal en voorop staan.

Elk bedrag is welkom.

Kijk ook de reportage van Kassa om een beeld te krijgen van de ernst van wachtlijsten in de GGZ: fragment kassa.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 150 26-06-2017 | 10:25
€ 150 24-06-2017 | 08:52
€ 37 22-06-2017 | 20:47 Voor support aan Henri!
€ 32,50 22-06-2017 | 14:44 Inschrijfgeld
€ 25 17-06-2017 | 20:37
Bekijk alle

Wat een ongelooflijke ervaring! Volgend jaar weer?!

25-06-2017 | 09:28 Wat een dag vandaag. Vanochtend opgestaan en geen flauw benul van wat ik van deze zaterdag kon gaan verwachten. Om 12.00 uur ging ik met 100+ andere medestaanders op een paal staan in het Markermeer in de buurt van Hoorn. Weer en vooral WIND trotserend was mijn verwachting dat ik het hooguit een uurtje zou volhouden. Tot mijn verrassing heb ik het met heel veel anderen de volle zes uur weten vol te houden op een oppervlak van 20x20 centimeter. De eerste 5 uur en 55 minuten waren vooral gezellig, leuk, sportief en bedoeld voor een algemeen goed doel. De laatste momenten op de paal waren heftig, confronterend en emotioneel voor mij. Ik kwam tot de ontdekking dat ik hier vooral stond n.a.v. mijn eigen psychische oorlog van de afgelopen twee jaar; een strijd, die nog lang niet gestreden is. Op dat moment brak ik. Gelukkig bood mijn naaste medestaander direct even een schouder voor dat moment. Vanuit het water werden we warm onthaald door de vele supporters; erg indrukwekkend en fijn! Nooit eerder op deze manier mogen ervaren. Na mezelf bevrijd te hebben van mijn soppende schoeisel nog even nagepraat met Iris Nijkamp, wat bijzonder prettig en nuttig was. Zaterdag 24 juni was, is en blijft voor mij waarschijnlijk wel de meest indrukwekkende en bijzondere dag van 2017! De kans is erg groot dat ik volgend jaar weer van de partij ben. Zoveel leuke, lieve en sympathieke deelnemers: daar wil ik graag nog een keer deel van uitmaken!
Lees meer