After all I'm still standing

Henri van Roekel
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (102%)

In vele opzichten is dit voor mij een zeer bijzondere editie van Last Man Standing. Ik heb al drie keer op een paal mogen staan en het ook vol mogen houden. Wat me bijgebleven is van eerdere edities, is vooral het ervaren van een uniek saamhorigheidsgevoel en de warmte van een geweldige groep mensen, die elk met een eigen motivatie en verhaal gaan staan voor iets wat hun aan het hart gaat. En het diepe respect voor elkaar. Ongeacht of je nu de volle zes uur op een paal stond of een kwartiertje; iedereen, die zijn paal verliet, ontvangt luid en welgemeend applaus van mededeelnemers, organisatie en publiek. Echt hartverwarmend!

Deze keer is anders. Niet met een grote club mensen op een paal op het water, weer en wind trotserend. Corona heeft roet in het eten gegooid. Niet alleen voor het evenement Last Man Standing; ook voor mijzelf. Dit jaar heb ik meer dan ooit ondervonden wat eenzaamheid en isolatie met een mens kan doen. Dat waren altijd al zware, slepende thema's in mijn leven. Nu werd het in mijn beleving ook nog van buitenaf opgelegd. Ondertussen deed ik voor de buitenwereld keihard mijn best de schijn hoog te houden dat het wel goed ging met mij. Continu was ik bezig met afstemmen op de ander zonder enig moment stil te staan bij mezelf, mijn gevoel, wensen en behoeften. Ik 'deed' actief: vrijwilligerswerk, sporten, sociaal doen, oppakken van nieuwe hobby's. Hulp vragen of aangeven dat het helemaal niet goed met mij ging, was geen optie voor me. Ik moest sterk zijn. Ik was doodongelukkig, was de wanhoop voorbij en belandde korte tijd geleden in het ziekenhuis. Na een strijd op leven en dood heb ik deze laatste crisis ternauwernood overleefd. Bijna was ik één van die 1900 mensen, die in de begeleidende tekst van dit evenement genoemd worden.

UIteindelijk ben ik er nog. De laatste weken staan bijna haaks op de tijd ervoor. Het lukt me regelmatig om hulp te vragen, te leven bij de dag en meer open en assertiever te zijn; heel bijzonder om te ervaren. Hopelijk kan ik deze ontwikkeling vasthouden. Nu ik anderen meer toelaat, voel ik ook duidelijker dat familie, vrienden en anderen uit mijn netwerk meer om mij geven en me meer waarderen dan ikzelf, met mijn lage zelfbeeld, ooit voor mogelijk hield. Thanks for being there. You know who you are!

Op 31 oktober ga ik weer staan: om te bewijzen dat ik me er nog niet onder heb laten krijgen en om geld binnen te halen voor de projecten van Wij Zijn MIND. Al kan ik hiermee maar van één persoon zijn/haar leven wat lichter en draaglijker maken, dan is het voor mij al een succes. Ik zou het erg waarderen als jij met een kleine bijdrage ook een steentje bijdraagt aan dit succes.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 31-10-2020 | 14:27 Heyy, je hebt het echt goed gedaan!! Echt respect, en al voor de vierde keer meedoen, ga zo door! 💪 Liefs, Julia💕
€ 40 31-10-2020 | 11:57
€ 10 30-10-2020 | 12:42
€ 18 27-10-2020 | 20:32 Voor Henri die ondanks alle tegenslag de kracht vindt om weer met deze mooie actie mee te doen.
€ 15 27-10-2020 | 13:07 Succes Henri!!