Samen staan we sterk!

Dit is de actie van Isa Hoedjes

( Lid van team: Insta F;ghters - Last Lemons Standing  )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (104%)

Het praten over mijn 'ziektes' is niet altijd makkelijk, vrijwel nooit om het maar even hard te zeggen. Ik probeer er zelf erg open over te zijn, maar ik voel me niet altijd even op mijn gemak om 'mijn diagnoses op tafel te gooien'. Ik merk dat er nog vaak onbegrip is over hoe gevoelens bij mij werken. Ik heb een depressie, maar ik pas niet in het 'hokje' van een depressief iemand, mensen merken het vaak niet aan mij dat ik struggle. Dat komt denk ik doordat mensen weinig van mentale ziektes afweten, niet weten hoe te reageren of met die persoon om te gaan. Dan wordt er vaak maar niet om gepraat en dat doet mij pijn. Het is een stukje schaamte, maar als ik rationeel nadenk, denk ik:

"Waarom zou ik me schamen, omdat ik ziek ben? Zou ik me ook zo schamen als ik mijn been zou breken? Waarschijnlijk niet, want dan zit mijn been in het gips en begrijpt iedereen dat het gebroken is." 

En juist dat is het lastigste: een mentale ziekte is vaak onzichtbaar. Zo ook bij mij.

Ik hoop dat er meer aandacht komt voor de mentale gezondheid bij de jeugd. Wij, de jongeren, zijn wel de toekomst. Hoe we die toekomst in gaan vullen weet welliswaar niemand, maar we kunnen met z'n allen wel ons best doen om de kans op een prettige toekomst zo groot mogelijk te maken.

 

Afgelopen november ben ik een van mijn beste vriendinnetjes verloren aan zelfdoding. Ze was, net zoals ik, heel ziek. Ze zat al erg lang in behandeling, maar elke keer was het net niks. Het doet me heel veel pijn dat ze niet meer bij me is, dat ik haar stem niet even kan horen of haar simpelweg even een dikke knuffel te kunnen geven. Dat is wat we vaak deden als we het allebei lastig hadden, dat kan helaas nu niet meer. Ze haalde er zoveel energie uit door voor anderen te zorgen en dat waardeer ik ontzettend aan haar. Nu ze er niet meer is, wil ik graag die taak op me nemen en in gedachten met haar deze strijd nog een keer aangaan. Niemand mag zich zo ongelooflijk ongelukkig voelen, stel dat je dan ook nog eens niet begrepen zou worden en je je ervoor schaamt om het te vertellen? Dat is killing. Dat mag niet meer gebeuren en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Alvast bedankt, het doet me heel goed!

Liefs van Isa x

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 5 23-06-2018 | 11:00 Omdat ik het heel stoer/goed vind dat iemand inzicht geeft in een zo'n onzichtbare ziekte, waar weinig kennis en dus begrip voor is, terwijl zieken dat erg nodig hebben. Wij, de niet-zieken, kunnen daar heel veel van leren. En steunen !!
€ 15 23-06-2018 | 10:59
€ 15 23-06-2018 | 10:31 Kleine donatie voor een grote overwinning. Heel veel succes Isa. You can do it! Groetjes 020
€ 10 22-06-2018 | 22:45 Omdat ik zo trots op jou ben!
€ 30 22-06-2018 | 22:24 Heb je streefbedrag gehaald Isa ? ;) Martijn Beerepoot
Bekijk alle

Help me mee in mijn eindsprint!

07-06-2018 | 10:41 Jaaaaaaa, ik ben er bijna! Nog een week of 2 en dan zal ik, samen met 249 anderen, stijden om de Last (wo)Man Standing te worden ;) Het wordt eens tijd voor mijn eindsprint, want alles is nog steeds van harte welkom, we kunnen het geld goed gebruiken! Zouden jullie mij willen helpen door mijn pagina te delen en me te promoten?? Heel veel liefs van Isa x
Lees meer