Let's just talk about it!

Jet Tennekes
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal b98a2e160cf6260f89fac6ef6d68d326e0d71add
van totaal € 250 (81%)

Ik sta op voor de jongeren die pyschische problemen ervaren, voor de jongeren die niet weten hoe ze met zichzelf om moeten gaan en voor de jongeren die keihard vechten maar niet goed weten hoe ze verder moeten gaan en ondanks dat dit over jongeren gaat. Sta ik op voor iedereen met een psychische ziekte! 

Jongeren ervaren steeds meer (door zichzelf opgelegde) druk om in de maatschappij te horen. Social media laat voornamelijk zien wat er goed gaat en laat perfectie zien en dit is iets waar jongeren erg gevoelig voor zijn. 

Daarnaast kan social media zorgen voor een anonieme manier om te pesten of om iemand buiten te sluiten. Dit kan uiteindelijk zorgen voor mentale problemen die alleen maar erger kunnen worden wanneer er niks aan gedaan word. 

Als docent zie ik veel van deze problemen steeds meer worden maar ook groter worden. De wachtrijen van de GGZ zijn bizar hoog en de tijd dat iemand geholpen kan worden is gemiddeld tussen de 9 maanden en een jaar. Daarbij hangt er nog steeds een groot taboe rond mentale ziektes/kwetsbaarheden. Het taboe word misschien al iets minder maar er is nog steeds niet genoeg begrip voor wat mensen mee maken die een mentale ziekte hebben. Hoe hard zij moeten vechten om 'normale' dingen te doen in het leven word nog steeds te weing gezien en erkent en dat is iets waar verandering in moet komen. 

Ik denk dat het belangrijk is om te praten over mentale ziektes. Om het bespreekbaar te maken, elkaar niet raar aan te kijken wanneer iemand mentaal kwetsbaar is en te leren wat het precies is en hoe je het kunt voorkomen of hoe je er mee om kunt gaan. 

Ik sta op, op 22 juni, voor iedereen met een psychische ziekte. 
Ik sta op. Jij ook?

 #makechesterproud

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 22-06-2019 | 18:18
€ 25 22-06-2019 | 15:36 Omdat ik super trots op je bent dat je het drie uur volgehouden hebt. ❤
€ 5 22-06-2019 | 13:56
€ 10 09-06-2019 | 18:05 Mooi dat je hier aan mee doet Jet. Succes en veel plezier.
€ 10 09-06-2019 | 11:08 Zet m op Jet, ik vind het heel stoer wat je doet. Super voor alle kinderen die het moeilijk hebben. Xxx