Mooie dingen gebeuren ineens.

Karin Migo

( Lid van team: Jouwpsychischeklachten.nl )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (26%)
Wij hebben samen al 230 km afgelegd

Ik zet mij heel graag in voor MIND en doe mee aan Last Man Standing, omdat ik het heel belangrijk vind dat er meer aandacht komt en blijft voor mensen met psychische klachten/problemen/stoornissen. 

Vooral bij jongeren rust er een taboe op. Je hoort er al snel niet bij en een vooroordeel is al snel een feit. Veel jongeren zijn onzeker en  denken en voelen dat ze alleen zijn. Het kan echt iedereen overkomen. 

Achter ieder mens zit een verhaal. Druk, prestatie op school, niet iedereen kan aan die eisen voldoen. Psychische klachten komen veel meer voor dan we denken, uit schaamte wordt er vaak niets gezegd. Daardoor ook minder opgemerkt door de omgeving en o.a. leerkrachten en is er onbegrip. Door het bespreekbaar te maken, meer openheid en goede voorlichting op scholen treffen we een goede doelgroep.

Als moeder maak ik de  psychische klachten van mijn dochter mee. Ik kan uit ervaring spreken dat het geen fijne periode is, in eerste instantie voor haarzelf maar ook voor ons als ouders, broers en zussen heeft het een behoorlijke impact. Psychische klachten heb je echt niet alleen. Ook als ouders voel je je alleen,  je praat niet graag over dit soort problemen met anderen. Het lijkt bij anderen altijd beter te gaan. Het kost ook tijd en acceptatie van de problemen om het op een gegeven moment te delen. Ik heb gemerkt dat als je zelf wat opener bent, de drempel  wat lager wordt voor anderen. 

Na een periode van goede hulp staat mijn dochter weer positief in het leven. Een beetje begrip is het minste wat we kunnen doen en zorgen dat  mensen met psychische klachten goede hulpverlening krijgen. Hoe eerder deze hulp geboden kan worden des te beter het is.Het aantal mensen met deze psychische klachten, neemt nog steeds toe. Wachttijden in de zorg worden steeds langer. Dat is heel jammer.

Wat een mooi initiatief van MIND om dit onder de aandacht te brengen. Echt geweldig!!!!!!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 14-06-2019 | 23:41
€ 10 13-06-2019 | 14:13
€ 5 10-06-2019 | 15:23 Fantastisch dat jullie dit samen kunnen doen. Het gaat jullie lukken. Succes.
€ 10 29-03-2019 | 13:07 Ook al sta ik nu niet naast je op een paaltje steun ik dit goede doel zeker wel. Soms loopt het even anders dan je wil. Daarom een steuntje in de rug....💝
€ 10 28-02-2019 | 15:14