"Wandelen is het beste medicijn"

Karin van Doeveren

( Lid van team: Rust in de Kop MINDFUL WALK Steenwijk )

Qr
van totaal € 10 (0%)

Wandelen is bij uitstek een beweging in het hier en nu. Het ene been voor het andere en opletten waar je loopt en geen tijd voor je hersenspinsels en dus rust in je hoofd!

Het begrip depressie is een paraplu waar veel gradaties in zijn. Ik zou het liever somberheid willen noemen en er zijn momenten in het leven die aanleiding geven om somber te zijn, maar als de somberheid het leven overneemt , vergt het veel energie en hard werken om weer wat licht aan het eind van de tunnel te zien. Het aan jezelf toe kunnen geven dat het niet goed met je gaat is essentieel, pas dan kun je open staan voor contact met anderen en je uiten over wat er in je omgaat.

Toneelspelen is ook een slechte optie in dit geval en je verbergen ook, het geeft anderen een verkeerde kijk op jezelf. In mijn praktijk waar mensen komen voor het verwerken van verlies en rouw speelt het motto, ik wil niemand tot last zijn, helaas een grote rol!! Maar daar kan men met hulp ook verandering in brengen en dat is voor de persoon in kwestie vaak een verademing.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.