Waar een oordeel begint, eindigt de waarneming.

Natalie Vogel

( Lid van team: Stichting JIJ )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 500 (67%)

Mijn naam is Natalie en ik werk als ervaringsdeskundige bij stichting JIJ voor mensen met een eetprobleem/eetstoornis.

Dit jaar doe ik weer mee met de Last Man Standing. Samen met de allerliefste mensen die ik maar kan wensen, gaan we de uitdaging aan om 6 uur op een paal in het water te staan. Na het grote succes van vorig jaar waarin we -naast een geweldig bedrag voor MIND en onze eigen stichting- genoten hebben van de sfeer en het samenzijn. We vonden dat het tijd was voor een tweede keer. Want wat een speciale ervaring was dat, eentje om nooit te vergeten. 

Wat we willen bereiken, is een bijdrage leveren aan het doorbreken van het taboe rondom psychische problemen. Ondanks dat er de afgelopen jaren al een hoop positiefs gebeurd is op dit gebied, moet er ook nog een hoop veranderen. Niet iedereen zit in de positie waarin delen vanzelfsprekend is. Denk aan een slechte thuis situatie, weinig sociaal contact, geen passende -professionele- hulp, of simpelweg de angst om te delen.

Maar ook de mensen die normaal gesproken misschien geen psychische problemen hebben, zullen in deze tijd in een bepaalde mate moeilijkheden ervaren. Ook voor deze mensen sta ik 5 september op een paal in het water. Zij die nu veel thuis zitten en zich af en toe eenzaam voelen. Of zij die geen baan meer hebben door de crisis. Het raakt ons allemaal. En juist in deze tijd waarin de geestelijke gezondheidszorg het allerbelangrijkste is, heeft het virus ook hier z'n weerslag op. De crisis houdt iedereen in z'n greep en we staan er -deels- machteloos in.

Naast mijn verdriet om de situatie die nu gaande is, de boosheid die ik voel die al dan niet onterecht is, voel ik ook de verbondenheid die het heeft op ons als samenleving. Laten we nu niet kiezen voor ieder voor zich, maar elkaar steunen waar mogelijk. Het is een hele uitdaging om samen, maar toch op afstand te zijn. Onze eigen stichting heeft dit mogelijk gemaakt door de 100% inzet van iedereen.

Wil je ons helpen? Met een kleine donatie steun je zowel MIND als stichting JIJ, je support ons om op de paal te blijven staan, en het allerbelangrijkste is, je helpt mensen die het hard nodig hebben. Naast een donatie, is ook het delen van dit bericht erg helpend. Op deze manier verspreiden we samen de boodschap dat openheid belangrijk is in het herstelproces! 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 26-10-2020 | 14:14
€ 15 20-06-2020 | 09:34
€ 50 18-06-2020 | 22:36
€ 50 18-06-2020 | 22:28 Omdat ik het mooi vind dat jij je zo in zet en dan ook nog voor zo’n goed doel
€ 15 03-06-2020 | 10:10 Mooie motivatie Natalie!