Wandelen voor anderen

Nicole de Bree
Qr
van totaal € 150 (191%)
10 km afgelegd
Mijn doel 10 km | bereikt 100%

* English down below *

Hey jij daar, ik heb je wat belangrijks te vertellen! Lees je met me mee?

Ik heb zelf een hele zware depressie gehad, maar voelde me hier enorm alleen in, omdat we op de middelbare school nooit voorlichting over psychische gezondheid kregen. Ook op mijn MBO-opleiding ging er niet echt aandacht naar het bespreekbaar maken van psychische gezondheid. Stichting MIND doet hier iets aan en zet zich in om dit wél bespreekbaar te maken door middel van de Mind Young Academy op scholen(meer info op: https://mindyoung.nl/projecten-en-campagnes/mind-young-academy). Ook hebben ze een online platform voor MIND jongeren, wat juist in deze tijd zo belangrijk is!

Ik zet me hiervoor in, omdat ik me zelf altijd heel alleen heb gevoeld in de tijd dat ik een zware depressie kreeg. Het voelde als een eenzaam gevecht, wat niemand leek te zien. Ja, ik had wel familie en vrienden die er voor me waren, maar dat was allemaal buiten school. En school is waar je toch meer dan de helft van de dag bent. Ik heb door mijn mentale klachten mijn middelbare school niet af kunnen maken, terwijl ik al in de 5e van het gymnasium zat. Ik had besloten naar het MBO te gaan.

Ook op die opleiding was er nauwelijks aandacht tijdens de lessen voor psychische gezondheid. Dus besloot ik zelf voorlichting te geven over de ziekte depressie en dat is enorm goed bevallen bij de leerlingen. Goede voorlichting is namelijk zo belangrijk, want daardoor ontstaat er veel meer begrip rondom psychische ziektes en dus ook begrip voor de jongeren die hier mee aan het strugglen zijn. De schaamte zal daardoor steeds meer verdwijnen ! Ik heb het zelf mogen ervaren, doordat ik er open over was. Niemand deed raar en dit was een eerste stap voor anderen om het gesprek aan te gaan over iets moeilijks en kwetsbaar.

Omdat ik weet dat ik teleurgesteld ga zijn als ik een te groot doel stel en deze niet haal, wil ik mijn doel graag kleiner maken, zodat het haalbaar blijft en ik sowieso trots kan zijn op mezelf. Het liefst zou ik hier neerzetten dat ik bijv. 50km ga hardlopen, maar daar is mijn fysieke gesteldheid niet naar.

Wat ik wel kan doen, is voor mezelf een doel halen en de 18e op z'n minst langer dan 1 uur wandelen. Normaal wandel ik in m'n eentje namelijk maximaal een uurtje. Maar de 18e langer dan dat halen, gaat zeker lukken !

Ik houd jullie die dag op mijn sociale media (nicolemusician) en deze blog op de hoogte van het proces.

Kortom: als je wat geld over hebt om te doneren, zou dit een heel goed doel zijn ! ❤ Dankjewel alvast !! ❤

Heel veel liefs, 

Nicole

______________________________

Hey you! I've got something important to tell you.

I've had a severe depression, but I felt like I had to overcome this all by myself and I felt really alone in this process. We never got information about mental health problems on secondary school. Also not on my next education. Organization MIND is commited to raising awareness of mental health by the project Mind Young Academy ❤

Eventually, I decided to open up at school and give my classmates information about depression. This went really well. Good information about mental health is so important, because there will arise understanding about mental health problems and so there will be more understanding for youth dealing with it. Shame will dissapear more and more! I experienced it myself, because I opened up to my classmates. Nobody acted weird and for some it was the first step to talk about something really difficult and vulnerable ❤

Because I know I will be disappointed if I set a too big goal for myself and won't achieve it, I'd like to make my goal smaller so it will be achievable and I will be proud. I'd love to type I will walk 50km, but I just can't.

What I can do is set a goal for myself: at least walking more than an hour. Normally, when I walk alone, I walk a maximum of an hour. But the 18th I will achieve to walk longer than that.

I will keep you updated on social media (nicolemusician) and this blog.

In short: if you have some money left, this would be a great organization to donate it to. Thank you !! ❤

Lots of love,
Nicole

Bekijk alle
10 km
I DID IT 18-01-2021 | 19:45
10 km
I DID IT 18-01-2021 | 19:45

Het is gelukt!!! 10 km afgelegd. Enorm bedankt voor alle support deze dag. Echt heel erg fijn om zulke warme berichtjes te ontvangen ❤

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 20-01-2021 | 16:15 Goed bezig Nicole!!
€ 7 19-01-2021 | 01:30
€ 5 18-01-2021 | 08:56
€ 10 17-01-2021 | 22:08
€ 5 17-01-2021 | 19:27
Bekijk alle

De dag is aangebroken!

19-01-2021 | 08:50 06:49 Goedemorgen allemaal ! Mijn dag gestart met een gezond ontbijtje, zodat ik straks genoeg energie heb om lekker te wandelen. Ik zal hier vandaag foto's plaatsen van mijn dag. Ik heb er zin in 😁 08:27 Hier kan ik dus echt van genieten wanneer ik vroeg opsta 😍 Van welke kleine dingen kunnen jullie genieten ? 10:35 Om 9 uur was het gezamenlijke aftelmoment, maar hier was ik niet bij, want ik had eerst nog therapie. Ik ben net terug en het hakt er wel in. Daarom extra veel zin om zo te gaan wandelen voor stichting MIND! 13:00 Let's go ! 14:00 Met mijn trouwe viervoeter op pad 16:07 Ook met regen wandel ik gewoon door. Voor mensen met een depressie voelt het namelijk elke dag alsof het regent.... 17:58 Ik heb al 8 km erop zitten vandaag! Ben erg trots op mezelf, want keek er stiekem nog best tegenop. Ik wilde vandaag geen doelen vastzetten, maar omdat het vandaag zo goed gaat, wil ik toch graag naar de 10 km, omdat dat wel een doel was dat ik hoopte te halen, maar waar niet de focus op lag. Om die 10 km te halen, wil ik nog 2 km extra lopen vanavond. Eerst even wat avondeten, zodat ik daarna weer energie heb door te gaan 💪 19:54 De 10 km gehaald !!! Ik voel het in m'n benen en het is erg koud buiten met veel wind, maar wat ben ik enorm trots!!! Ik heb het gehaald en de 2 km was zelfs sneller gehaald dan ik dacht. Op dezelfde tijd was ik bezig om live op insta met anderen mn laatste km van mn wandeling te lopen. Toen dat klaar was, en ik daarna nog even alleen gaan wandelen met mijn muzieklijst vol nummers die veel voor mij betekenen. Ik luisterde ze in mijn meest depressieve periode en haalde er kracht uit. Ik stond de laatste meters naar huis toe bewust stil bij waar ik toen was en waar ik nu al ben en hoeveel ik bereikt heb inmiddels. Dat maakte mij emotioneel. Trots op dat ik dit gedaan heb en zo een steentje bij heb kunnen dragen aan het bespreekbaar maken van mentale gezindheid onder jongeren. Bedankt voor al jullie support lieve mensen !!! Dat maakte deze dag echt nog beter ! 💙❤ 20:59 Ik heb m'n stappenteller erbij gepakt en eens bekeken hoeveel km ik precies gelopen heb. Ik ben meer dan trots!! 12.51 km in totaal !!! Blij met het resultaat en ik hoop oprecht dat ik meer openheid heb kunnen creëren.  En oh ja, ik hou niet op met hier aandacht voor vragen, want 6 februari heb ik een telefonisch interview bij radiostation RPL Woerden over onder andere deze dag. Luisteren jullie dan mee ?
Lees meer