"We dansen de zon op, het is te laat om nog stil te staan"

Sanne Schönberger
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 17efae9dd4bb76bd22362e0a81e23ef6b83d57d9
van totaal € 5.000 (51%)

Spring in ’t veld, giebelkont, creatief, energiek, positief, tikkeltje druk & chaotisch (sommige mensen zullen het woord ‘tikkeltje’ weglaten haha), enthousiast, blij ei, zorgzaam… Dit is misschien hoe mensen mij zullen omschrijven. Maar er kwam ook een dag dat ik mezelf niet meer herkende in bovenstaande eigenschappen. Oververmoeid, angst- en paniekaanvallen, somber, dwanggedachtes, slaapproblemen, niet meer in staat om te werken, eetproblemen, laag zelf-en lichaamsbeeld, donker. Op, het lichtje ging eventjes uit.

Het woord ‘eventjes’ schrijf ik bewust. Ik voel me dankbaar dat ik snel terecht kon voor behandeling bij een kleinschalige GGZ instelling. Een prachtig team van behandelaren zorgde ervoor dat ik inzicht kreeg in mijn klachten & patronen. Ik leerde de lat minder hoog te leggen, liever te zijn voor mezelf, beter voor mezelf te zorgen. Ik kreeg vertrouwen (terug) in wie ik ben en wat ik kan bereiken. Ik leerde dat ik er mag zijn zoals ik ben. Ik leerde mijn grenzen aangeven en tegelijkertijd persoonlijke grenzen te verleggen. Ik kreeg de regie terug. Wanneer het even niet meer lukt om voor jezelf te zorgen, als de wereld om je heen zo donker is, dan is het toch zorg dat je hulp krijgt, gesteund wordt en erover kunt praten?

Veel mensen moeten echter veel langer dan ‘eventjes’ wachten op hulp en dat mag geen realiteit zijn, voor niemand. Veel mensen schamen zich om over hun psychische problemen te praten, er rust een taboe op en er bestaan veel vooroordelen. Ik zou het heel tof vinden als hier in de toekomst verandering in komt. Ik wil daarom de inspiratie & motivatie, die ik gedurende mijn eigen traject heb mogen ervaren, nu omzetten in actie voor MIND.

Vind ik het eng om mijn persoonlijke verhaal het web op te slingeren? Absoluut, maar als ik een steentje wil bijdragen aan het bespreekbaar maken en opengooien van psychische problemen, dan moet ik bij mezelf starten. Verandering begint tenslotte bij jezelf, toch? Ik hoop hiermee anderen te kunnen inspireren en geld in te zamelen om de prachtige projecten en acties die MIND organiseert, te ondersteunen. Samen staan we sterker, dus ik zeg: Let’s go! Help jij me mee?! Check dan de doneer-button!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 2.250 29-05-2019 | 23:15
€ 25 19-04-2019 | 10:51 Hard gewerkt en nu de beloning. Dikke knuffel!!
€ 10 25-03-2019 | 19:42
€ 45 16-03-2019 | 09:41 Hiep hiep 🎁🎈🎉
€ 10 04-03-2019 | 19:29 Lieve Sanne wat een prachtig goed doel van prachtig mooi mens 💗