Last Man Standing 22 juni 2019

Nog te gaan

van totaal € 75.000 (38%)

Last Man Standing is een uniek evenement waarbij je, samen met honderden anderen, op een paal staat in het water. Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijk (max. 6 uur) op jouw paal blijft staan. Dit jaar vindt de derde editie van Last Man Standing plaats bij Telstar Surfclub in Ermelo.

Het doel
Met elkaar willen we een zo hoog mogelijk bedrag ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen. Dat is hard nodig, want een hele generatie dreigt psychisch ongezond op te groeien door o.a. schooldruk en psychische problemen. Met dit bedrag kunnen we voorlichting geven, hulp en advies bieden, openheid bevorderen en de MIND Young Academy op scholen aanbieden. 

Je strijdt niet alleen voor dit belangrijke doel, het wordt ook een bijzondere uitdaging die je niet snel zal vergeten! Samen met honderden anderen sta je op een paal, luister je naar muziek en word je aangemoedigd door je familie, vrienden en alle mensen aan de kant. 

Hoeveel kost het?
Het inschrijfgeld is € 25,- per persoon. Dit bedrag is inclusief entree op het terrein, je eigen paal, een lunchpakketje en je eigen actiepagina. Er zijn 300 palen beschikbaar, dus schrijf je vandaag nog in. Dit kan natuurlijk ook met z’n tweeën of met een heel team.

- Heb je vragen? Kijk dan eens bij onze FAQ.
- Lees hier de deelnemersvoorwaarden.

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

0630227745


 • Last Man Standing (verder te noemen 'LMS’) is een initiatief van en wordt georganiseerd door MIND, Stationsplein 125, 3818 LE Amersfoort.

 • Inschrijving geschiedt uitsluitend onder deze voorwaarden, zoals door MIND bepaald.

 • LMS is een (recreatieve) actie zonder wedstrijdelement en mag derhalve ook niet als officiële wedstrijd gekwalificeerd worden.

 • Deelname aan LMS is alleen mogelijk voor ingeschreven deelnemers.

 • Deelnemers jonger dan 18 jaar moeten begeleid worden door een ouder/ begeleider. 

 • Deelnemen aan LMS is vrijwillig, op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid van deelnemer. MIND aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige directe of indirecte schade, waaronder begrepen, ongevallen, letsel- en gezondheidsschade, schade als gevolg van diefstal die zou kunnen ontstaan of is ontstaan voorafgaand aan, tijdens of na afloop van deelname aan LMS. Dit geldt ook voor schade door het afgelasten of verplaatsen van LMS.

 • LMS vergt een zware lichamelijke en mentale inspanning. Door deel te nemen verklaart de deelnemer in goede gezondheid te verkeren en elke deelnemer verklaart dat het zijn eigen verantwoordelijkheid is om te bepalen of zijn mentale en fysieke gesteldheid voldoende is voor deelname aan LMS.  

 • Deelnemer dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade door hem aangebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP).

 • Deelnemen kan zowel individueel als in teamverband.

 • Het inschrijfgeld is per persoon € 25,00 (vijfentwintig euro) en zal, indien deelnemer niet mee doet of zich afmeldt, niet worden teruggestort. Ook reeds gedane sponsordonaties worden dan niet gerestitueerd.

 • Het doel van dit evenement is MIND steunen in de strijd voor een mentaal gezonde jeugd. Iedere deelnemer wordt gevraagd om een minimaal bedrag aan sponsorgeld op te halen van € 250,- per persoon (incl. inschrijfgeld). 

 • MIND behoudt zich het recht voor de start- en/of finishtijd en/of -plaats te wijzigen of LMS geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden, beperkte aanmeldingen en/of andere calamiteiten en/of overmacht.


  • Indien dit het geval is, zal de organisatie zich tot het uiterste inspannen om een alternatief evenement te organiseren.


 • Deelnemer dient minimaal in het bezit te zijn van een geldig A-zwemdiploma.

 • Deelnemer is verplicht rekening te houden met andere deelnemers, natuur en milieu.

 • Aanwijzingen van de organisatie, politie, beveiliging en overige medewerkers dient deelnemer altijd op te volgen.

 • Deelnemer gaat ermee akkoord dat er mogelijk video- en foto- opnamen van hem worden gemaakt tijdens zijn deelname aan LMS en geeft onvoorwaardelijke toestemming aan MIND om deze opnamen te gebruiken voor promotionele doeleinden van MIND.

 • MIND kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijk gemaakte kosten wanneer het evenement moet worden afgelast.

 • Indien LMS wordt geannuleerd worden de overgemaakte donaties en of sponsorbedragen niet gerestitueerd.

 • Het is voor deelnemers niet toegestaan huisdieren mee te nemen.

 • In alle voorkomende gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien, beslist het projectteam van MIND.

 • Tijdens LMS is het deelnemer verboden op enigerlei wijze:


  • Zich aanstootgevend te gedragen of te kleden;

  • Reclame-uitingen voorhanden te hebben, behoudens met toestemming van MIND;

  • Voorwerpen voorhanden te hebben die in redelijkheid een gevaar kunnen opleveren of een ernstige mate van hinder kunnen veroorzaken voor andere deelnemers.


 • Overtreding van het bij of krachtens deze voorwaarden gestelde kan leiden tot (voorwaardelijke) uitsluiting van (verdere) deelname.

 • Medisch gekwalificeerd personeel behoudt te allen tijde het recht om deelnemers ten tijde van LMS op medische gronden verdere deelname aan LMS te ontzeggen.

 • MIND spant zich tot het uiterste in om de rechten op teksten, foto's, illustraties, kaarten, overig grafisch materiaal, (handels-)namen, merken, logo's en databanken te achterhalen en te respecteren. De auteursrechten, merkenrechten en/of enige andere intellectuele eigendomsrechten van het voor bescherming in aanmerking komende materiaal of recht berusten bij het bedrijf of persoon dat van dit materiaal of recht gebruik maakt.

 • Met het inschrijven voor LMS verklaart de deelnemer zich bekend en akkoord met het bovenstaande reglement.

De MIND Young Academy is een scholenproject voor leerlingen om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas. Er worden 3 lessen gegeven door getrainde leeftijdsgenoten die zelf of in hun omgeving te maken hebben (gehad) met psychische problemen. Deze zogeheten ‘peer educators’ gaan het gesprek aan over veel voorkomende psychische klachten. Hun boodschap: praat er gewoon over, want je bent niet de enige! 

"Het mooie aan peer educator zijn binnen de MIND Young Academy is dat ik anderen kan helpen door mijn eigen ervaringen in te zetten. Als er op mijn middelbare school of vervolgopleiding meer was gesproken over psychische klachten was het nooit zo diep in mij gezakt." ~ Vera, peer educator

"Ik vertel mijn problemen liever aan een onbekende. Die gaat niet ontkennen wat je zegt. Zo van: nee jij bent helemaal niet zo. Jullie begrijpen problemen, omdat je ze zelf ook hebt gehad. Dat praat makkelijk." ~ 1e jaars mbo 2 student, tegen peer educator

"Ik probeer mijn mentorleerlingen op allerlei manieren te laten weten dat ze open kunnen zijn naar mij over hun gevoelens, klachten en problemen. Maar het blijven pubers: praten is een drempel. Het feit dat de peer educators als jong rolmodel letterlijk deze drempel wegnemen is de succesfactor. Dat lukt mij als docent niet." ~ vmbo docent

Meer weten over de MIND Young Academy? Klik hier.  

Bekijk alle donateurs
€ 10 25-04-2019 | 21:53 Aan: stille waters hebben hoge paaltjes
€ 20 25-04-2019 | 21:46 Aan: Geluk is haalbaar voor iedereen! Succes Monique!
€ 10 25-04-2019 | 20:51 Aan: Jason Bhugwandass
€ 10 25-04-2019 | 19:55 Aan: Wees niet bevooroordeeld. Super mooi dat je dit gaat doen Laura! Succes!
€ 15 25-04-2019 | 19:20 Aan: MERF Hoi Maartje, heel veel succes met je actie en ik hoop dat je echt superveel ophaalt !! Ik vind je een topper... dikke knuffel !!! Christine
Bekijk alle

Actieheld Nynke: "Mijn paard is de reden dat ik elke dag blijf vechten".

22-04-2019 | 09:00 Ik ben Nynke, 19 jaar oud en een influencer in de paardenwereld. Ofja zo noemen ze dat blijkbaar. Mijn ‘fans’ zullen mij omschrijven als altijd vrolijk, enthousiast, misschien wel een beetje gestoord en perfect. “Jij hebt het perfecte leven” & “mijn grote voorbeeld” is iets wat ik vaak te horen krijg. Echter ben ik voor mijzelf de Nynke die het soms heel moeilijk heeft.. waar het eigenlijk al een tijdje niet zo goed mee gaat en net uit een pittige opname komt. En nog steeds hoor ik dagelijks dat ik mensen hun grote voorbeeld ben. Hoe kan dat?? Het beeld wat anderen van mij hebben klopt niet met hoe ik mij voel en daar heb ik moeite mee. Achter de Nynke die mensen op internet zien zit een verhaal. Achter elk mens zit een verhaal. “ I’m taking pictures with 100th of people but honestly I feel like nobody knows me” is de text uit een nummer van NF. En eigenlijk sluit deze zin wel heel goed bij mij aan. Ik sta tijdens een Meet&Greet soms wel 2 uur foto’s te maken met “fans” en toch voelt het alsof niemand mij kent. Mij ECHT kent. Niet alles wat je ziet online is het echte leven. Het is mijn masker. Iets waar ik vanaf nu van af en dat is begonnen bij het feit dat ik dit nu deel. Om nog even terug te komen op het hoofdstuk paarden; ik heb dus al bijna 6 jaar mijn eigen paard Contessa. Contessa betekend voor mij alles, ze is de reden dat ik elke dag blijf vechten. Ik wil niet opgeven want zij kan niet zonder mij. Als ik een minder goede dag heb kan ik op stal mijn ontspanning vinden. Ze is een spiegel en heeft het soms eerder door dan ik zelf dat het niet zo goed gaat. Confronterend maar ook heel erg goed. Als ik mijn grenzen niet aangeef doet zij dat voor mij. Ik doe mee aan Last Man Standing van Mind omdat ik het een geweldig initiatief vind. Het is bijzonder om te zien dat bijna al mijn vriendinnen ook mee gaan staan op de paal. Voor mij en een andere hele goede vriendin van ons. Deze vriendin is namelijk ook opgenomen. Ik ben trots op haar en dankbaar dat ik deze mensen om mij heen mag hebben. Ik wil streven naar meer bekendheid over psychische klachten onder jongeren en ik denk dat dit voor mij de eerste stap is. Ik ben zelf tenslotte het levende voorbeeld. Door de voorbeeldfunctie die ik heb wil ik laten zien dat er altijd een verhaal zit achter mensen en dat het leven wat je online ziet niet altijd een volledig beeld geeft van een persoon. Je bent niet de enige! Samen STAAN we sterk.   Wil je Nynke steunen? Ga dan naar haar actiepagina.
Lees meer