Last Man Standing@home I 31 oktober I Doe mee!

Nog te gaan

van totaal € 100.000 (26%)
Wij hebben samen al 230 km afgelegd

* Editie 2020 in aangepaste vorm: Last Man Standing@home I 31 oktober 2020 *

 

Dit jaar zouden we met honderden deelnemers op 5 september op een paal in het water staan. Dit om zoveel mogelijk geld op te halen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. Vanwege het coronavirus kan het event in deze vorm helaas niet doorgaan. 

Het zijn nu moeilijke tijden die extra ingrijpend zijn voor jongeren die psychisch al kwetsbaar zijn. Scholen zijn dicht, bijbaantjes of stages gaan niet door en opeens zit je thuis. Psychische hulp is minder of niet meer toegankelijk. Jongeren voelen zich meer eenzaam, angstiger, hebben meer last van depressie of slapen slechter. Juist NU is aandacht, hulp en ondersteuning dus nodig. 

Daarom hebben we Last Man Standing dit jaar in een ander jasje gestoken. We gaan nog steeds staan, met z'n allen, maar vanuit huis: Last Man Standing@home. 

Wat is Last Man Standing@home?
Last Man Standing@home is een unieke editie waarbij je maximaal 3 uur op een verhoging in je eigen omgeving (huis, tuin, park in de buurt, sportveld, straat etc.) gaat staan. Het doel en de gedachte van de actie blijft hetzelfde. Je kunt gaan staan op een krukje, bankje of boomstronk. Of een paal natuurlijk ;)  Zolang het maar veilig is. 

Via een online livestream zijn we gedurende die 3 uur met elkaar verbonden, dus staan we toch een beetje samen. En net als bij de andere edities houden we de stemming er in met o.a. BN’ers, muziek, entertainment en interviews.

We zitten niet meer vast aan een beperkt aantal deelnemers vanwege de locatie, dus iedereen kan meedoen! Sterker nog, we willen deze editie groter maken dan ooit! Ook kan je (nog steeds) samen deelnemen met bijvoorbeeld je vrienden, familie of sportclub (check van tevoren wel even goed of er voldoende ruimte is om genoeg afstand van elkaar te houden)!

Het doel
Met de actie willen we een zo hoog mogelijk bedrag ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. MIND zet zich in voor jongeren door middel van voorlichting, hulp en advies en door het bevorderen van openheid. Zo bieden we de MIND Young Academy op scholen en hebben we de MIND Young Studio, een online platform om jongeren te helpen om te gaan met psychische problemen en het taboe hierop te doorbreken. 

Doe je mee?
Leuk, klik op de inschrijfbutton rechts op de pagina om je eigen actiepagina aan te maken, met de reden waarom je mee doet en leuke foto’s van jezelf. Je kunt er ook voor kiezen een team te starten samen met je vrienden of familie. Jouw pagina kun je vervolgens online delen om jouw mooie actie te promoten en zo geld op te halen voor MIND!


Meer info


Aftermovie 2019
Hieronder vind je de aftermovie van 2019. Uiteraard ziet het er dit jaar anders uit met de @home- versie. Maar volgend jaar gaan we weer voor dit mooie sfeertje: 


Heb je vragen? Mail naar Iris Nijkamp: iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Bekijk alle
€ 20 10-08-2020 | 19:48 Aan: Heel veel wilskracht
€ 15 10-08-2020 | 18:29 Aan: Heel veel wilskracht
€ 512,10 10-08-2020 | 12:34 Aan: Panacea
€ 5 08-08-2020 | 23:18 Aan: Ik doe mee aan Last Man Standing@home op 31 oktober
€ 5 08-08-2020 | 20:42 Aan: Ik doe mee aan Last Man Standing op 20 juni 2020 groetjes van de pizza bezorger :)
Bekijk alle

Marije: "Als mensen over mijn actie zeggen: ‘Wat stoer van je!’, dat raakt me heel erg".

10-08-2020 | 09:00 Waarom ga je meedoen aan Last Man Standing? Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind om aandacht te schenken aan de nare ervaringen die iemand kan oplopen tijdens een bezoek aan de huisartsenpost of huisarts als die persoon zichzelf heeft beschadigd. Vaak heb ik gehoord dat ze de moeite niet namen om de zelfbeschadiging te fixen aangezien ik al meer littekens had. Dat moet stoppen vind ik, daarom heb ik mij aangesloten bij Team Stichting Zebra voorlichting, die zorgen voor een goede voorlichting voor o.a artsen en psychologen in opleiding.Wat vind je ervan dat het fysieke event van Last Man Standing niet doorgaat en je nu in je eigen omgeving moet gaan staan?Moeilijk maar ik snap het wel, wij moeten immers rekening houden met elkaar, zorgen voor jezelf en elkaar.Hoe ga je dat organiseren? Wij zijn als team van Stichting Zebra voorlichting bezig om samen ergens te gaan staan wat ook kan met de regels van het RIVM ivm de Covid-19, lukt dat niet, niet erg! Dan sta ik in mijn eentje met hardstyle op de achtergrond, in mijn woonkamer op de stoel, of buiten ;) te genieten van het evenement. Hoe ik het 3 uur denk vol te houden is een goede vraag, ik ben erg gehecht aan mijn telefoon, die zal mij ook helpen, misschien dat ik live ga en wellicht dat mijn begeleiding even langs wil komen voor een praatje.  Wat verwacht je van het evenement?   Een hele hoop liefde, samenhorigheid en vooral veel lol samen, net als vorig jaar!Je gaat geld ophalen om mee te helpen aan het voorkomen van psychische problemen bij jongeren. Waarom is dat nodig vind jij?Ik merk dat vaak jongeren verdrinken in de situatie waar ze in zijn beland, net als ik, op het moment dat je daar achter komt, is het vaak te laat. Er word veel gepest en er gebeuren veel nare dingen die op een te kwetsbare jongere, veel invloed kunnen hebben, daarom sta ik op en zamel ik geld in. Wat is de leukste/ meest bijzondere reactie die je hebt ontvangen tot nu toe?Alle reacties vind ik bijzonder maar ik vind het vooral heel mooi als mensen zeggen “wat stoer van je!”, dat raakt mij heel erg.  *** Wil je Marije steunen? Doneer dan op haar actiepagina: https://www.doemeemetmind.nl/actie/marije-te-dorsthorst-2
Lees meer