Mud Masters: ‘Samen staan we sterk!’

30-05-2016 | 11:59

Mud Masters is een van de grootste en populairste obstacle runs waar je op een fysieke en mentale manier samen wordt uitgedaagd. Het evenement waar twintig actiehelden voor Fonds Psychische Gezondheid zich hebben aangemeld en het parcours van 6 km en 12 km zaterdag en zondag hebben overwonnen. Het draait deze dag niet om een snelle finishtijd; het gaat erom dat je met elkaar de finish haalt. En als je dan samen de finish haalt, is het tijd om dat trots te vieren met een welverdiend Radler biertje.

Tekst: Eleanor Crick

Voor de start is hardloopster en actieheld Kyra zenuwachtig: “Ik ben altijd zenuwachtig voordat ik moet hardlopen, maar ik heb er ongelofelijk veel zin in!” Eenmaal op het terrein, geeft Iris Nijkamp van Fonds Psychische Gezondheid iedereen zijn t-shirt en startbewijs. Even snel samen op de foto met de cheque waar het sponsorbedrag op staat en het is tijd om te starten. De actiehelden staan met zijn allen in het startvak te springen op de muziek. De muziek dreunt uit de speakers: ready, set, go!

De 6 km actiehelden gaan van start en Iris rent er snel achteraan om nog wat leuke actiefoto’s te maken. Al snel arriveren de andere actiehelden voor de 12 km en realiseren ze dat ze bijna moeten starten. Iedereen haast zich om bij het startvak te komen. Het is druk, maar een geweldige sfeer. Het startschot gaat af en ook zij gaan er van door.

Na twee uur bikkelen, komen de 6 km actiehelden over de finish. Ze hebben het gehaald, samen. Het is gelukt. Actieheld en hardloopster Naomi zegt: “Samen staan we sterk en dat deden we ook zeker!” Het blijkt een zware uitdaging geweest, maar niets wat ze niet samen hebben kunnen volbrengen. Ook actieheld Daphne vond het geweldig om elkaar te helpen: “Heerlijk dat gevoel van teamwork en samen over hindernissen gaan! Iedereen erdoorheen trekken! Bucketlist -1!” “Maar dat was niet zonder slag of stoot”, zo zegt Robin, actieheld en hardloper: “Mud Masters staat gelijk aan zere knieën en enkels!”

Een uur later komen ook de andere actiehelden van het 12 km parcours over de finish. Samen proosten ze met hun biertje op hun overwinning. Loes, actieheld en ervaren survivalrunner: “Ik ben super trots op mezelf. Ik heb gewoon met zoveel plezier gelopen zonder me druk te maken hoe snel ik was en of ik het wel goed genoeg deed. Gewoon vooral genoten!” Ook Patrick vond het een geweldige ervaring en zegt dat Loes zijn grootste motivator was tijdens de 12 km parcours: “Ze gaf aanwijzingen, hielp met de obstakels en liep voorop. De juiste geest die me zo bevalt: ‘Leave no man behind!’ Heerlijk om dat ook bij mensen te zien die niets met defensie te maken hebben. Na jaren in dat wereldje is het goed te zien dat je de mensen met de juiste spirit overal kunt tegenkomen. En de voldoening achteraf. Daar doe je het voor!” Loes beaamt: “Precies! Het gevoel alsof je de hele wereld aan kan en we konden het!”

Daar waar andere sportevenementen vaak draaien om een snelle tijd niet zetten gaat het bij Mud Masters dus om elkaar helpen. Voor Patrick betekent dit doorzetten: “Ik ben al op zoek naar de volgende uitdagingen. Dit smaakt naar meer!”

Vind je deze actie een donatie waard? Klik dan hier voor de actiepagina van Mud Masters.

Of wil je graag mee doen aan een volgende sportieve uitdaging en ook inzetten voor YOUNG MIND Academy? Klik dan hier!