Last Man Standing for MIND

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 75.000 (53%)

Eerste editie Last Man Standing groot succes!!

De eerste editie van Last Man Standing is een feit! Op 24 juni 2017 klommen meer dan 110 mensen op een paal en stonden te wachten. Om solidair te zijn met alle mensen op de wachtlijsten in de ggz en als symbool voor al die mensen. Wachten, wachten, wachten. Want dat is helaas nog de werkelijkheid op dit moment. Meer dan de helft van de mensen hield het de volle 6 uur vol. Ze trotseerden harde wind, kou en een spatje regen. Maar dat mocht de pret niet drukken. We zijn ontzettend trots op alle deelnemers en op alle mensen die dit event mogelijk hebben gemaakt. #lastmanstanding Bekijk hier de foto's van Last Man Standing:

Last Man Standing
Stel, je voelt je depressief en je moet maanden op hulp wachten. Of je kind heeft hulp nodig en je moet een jaar wachten. Wat dan? De wachtlijsten in de psychische hulp zijn lang. Veel te lang.

Het is tijd voor actie! Sta op en doe mee met Last Man Standing. Om aandacht te vragen voor de (gevolgen van) de veel te lange wachtlijsten, gaan daarom meer dan 100 mensen op 24 juni 2017 op een paal staan in het Markermeer. Zij proberen dit 6 uur vol te houden, korter mag natuurlijk ook. Doe jij ook mee? 

Hoe werkt het?
In het Markermeer, vlakbij Hoorn, plaatsen we meer dan 100 palen in het water. Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijk op jouw paal blijft staan. We vragen je zoveel mogelijk geld in te zamelen bij vrienden, familie en collega’s. De actie start om 12:00 uur en duurt tot uiterlijk 18:00 uur. Want, zo lang duurt het voordat het record paal-staan is verbroken. Er blijft één iemand als laatste over: de Last Man Standing.

Je strijdt niet alleen voor dit belangrijke doel, het wordt ook een bijzondere uitdaging die je niet snel zal vergeten. Samen met anderen sta je op een paal, luister je naar muziek en word je aangemoedigd door bekende Nederlanders. Schrijf je vandaag nog in. Dit kan natuurlijk ook met z’n tweeën of met een heel team. Om deel te nemen moet je minimaal 18 jaar zijn. Alleen, met een vriend(in) of met een heel team, alles kan! Het inschrijfgeld is € 32,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief lunch en drinken op de dag zelf, entree op het terrein, je eigen paal, je eigen actiepagina en promotiemateriaal. 

Dus sta op, voor jezelf, voor iemand die je kent of voor al die mensen die te lang moeten wachten op hulp.

Voor wie sta jij? 

INSCHRIJVEN VOOR DEZE EDITIE IS NIET MEER MOGELIJK! Wil je in 2018 meedoen? Dat kan nu al, klik hier

Waar is Last Man Standing? 

Last Man Standing vindt plaats in Schellinkhout, vlakbij Hoorn. Het adres is: Dorpsweg 139, Schellinkhout.

Met de auto?
Adres voor navigatie: Dorpsweg 139, Schellinkhout. Dit is het adres van de parkeerplaats, zo'n 5 minuten lopen van het evenemententerrein. Vanaf hier word je naar de locatie van Last Man Standing begeleid. 

Met OV?
Het terrein is niet zo goed bereikbaar met het OV. Daarom zetten we vanaf station Hoorn gratis pendelbusjes in die je rechtstreeks naar de locatie brengen. 

De pendelbusjes vertrekken vanaf 10.00 uur aan de voorkant van station Hoorn, waar ook de reguliere bussen vertrekken. Het zijn witte, 9- persoons busjes en je herkent ons aan de posters van Last Man Standing op de busjes.

Je kunt ook deze bus van Connexxion nemen. LET OP! Dit is de enige bus die in de ochtend naar de locatie rijdt: https://9292.nl/reisadvies/station-hoorn/schellinkhout_zuiderdijk/aankomst/2017-06-24T1039 

Wil je weer terug naar station Hoorn? Ook vanaf het evenemententerrein zetten we weer busjes in: die vertrekken om 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 - 18.00 - 19.00 uur. 

Hier vind je de meest gestelde vragen over Last Man Standing. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Iris: iris.nijkamp@wijzijnmind.nl 

Hoe laat begint het?
Om 12:00 uur gaat iedereen op zijn of haar paal staan. Dit gebeurt vanzelfsprekend met een bijzondere ceremonie begeleid door o.a. de burgemeester van Schellinkhout en Anita Witzier.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
Het is verstandig om ongeveer een uur van tevoren aanwezig te zijn, dus om 11.00 uur. Dan krijg je een uitgebreide uitleg en ben je op tijd om je voor te bereiden.

Hoe lang moet ik op de paal staan?
We zijn ontzettend blij met jouw inzet. Je mag dus zelf bepalen hoe lang je kunt en wilt blijven staan. Het record paal staan, staat op 6 uur lang. Dat is dus de maximale tijd. Maar als je korter blijft staan is dat geen enkel probleem.

En als ik eerder wil stoppen?
Je kunt altijd stoppen, door gewoon van de paal af te springen of één van onze medewerkers te roepen. Zij nemen je dan mee naar de kant. Het kan natuurlijk altijd dat je opeens naar het toilet moet of om een andere (fysieke) reden moet stoppen. 

Wanneer stopt het evenement?
Om 18:00 uur stoppen we. Natuurlijk mag iedereen die eerder stopt naar huis, maar je kunt ook zeker blijven en de overige deelnemers aanmoedigen. Want, het wordt een gezellige middag met muziek, eten en drinken! 

Wat gaat MIND doen met het sponsorgeld?
De wachtlijsten oplossen is een complex probleem, wat betreft politiek, verzekeraars, WMO. DIt zijn langzaam draaiende molens die niet snel tot actie overgaan. Dit kan echt niet meer, we zijn het zat. Daarom willen wij publieke verontwaardiging activeren. Dit hebben we nodig om druk uit te oefenen, zodat er daadwerkelijk iets gedaan wordt. Dit event is een eerste aanzet. We willen hier zoveel mogelijk PR en media aandacht omheen creeëren. We hopen 75.0000 euro binnen te halen, maar hebben eigenlijk nog veel meer nodig. Dan kunnen we petities starten, campagnes voeren etc.

Het geld gaat voor een deel naar het realiseren van Last Man Standing. Met Last Man Standing laten wij en al die mensen die meedoen zien dat we deze wachttijden niet accepteren. Door hieromheen zoveel mogelijk publiciteit en (media) aandacht te genereren, vragen we landelijke aandacht voor dit probleem.

En ander deel van het geld gaat naar de landelijke en regionale MIND organisaties zodat ze meer kunnen doen voor awareness en de gevolgen van lang moeten wachten op een behandeling. Zowel voor de mensen met problemen zelf, als voor de familie. Met het geld kunnen zij nieuws genereren, actie organiseren, voorlichting geven.

Op dit moment zet MIND zich al hard in voor de wachtlijsten door actieve lobby (druk uitoefenen en in gesprek blijven gaan) richting zorgverzekeraars en politiek. Lees eens deze artikelen:

Kan ik support meenemen? 
Natuurlijk kun je mensen meenemen. Graag zelfs, want zij kunnen je supporten. Wij zorgen ervoor dat er voldoende gelegenheid is voor deze mensen om je goed te zien, er is entertainment gedurende de dag en er zal eten en drinken te koop zijn. We gaan er aan de kant een leuke middag van maken met muziek en hopelijk mooi weer!

Mag ik op de paal eten en drinken?
Ja, dat mag. De organisatie zorgt voor een lunchpakketje met boterhammen en wat te drinken. Neem wel zelf extra drinken mee! Uiteraard mag je zelf ook je eigen eten meenemen. Ook kun je op het terrein eten en drinken kopen. 

Mag ik tijdens het paalstaan mijn telefoon gebruiken?
Ja, dat mag. Maar houd wel rekening met het water onder je: je kunt er (inclusief telefoon) in vallen of je telefoon laten vallen. Gebruik van je mobiele telefoon tijdens het paalstaan is dus voor eigen risico. Leuk juist als je foto’s maakt en deze deelt #lastmanstanding.

Waarom is het bij Schellinkhout?
We hebben goed gekeken naar de beste plek in Nederland waar de palen goed blijven staan en de veiligheid voor jullie als deelnemers optimaal is. In Schellinkhout is al vaker gewerkt met deze palen en kunnen we dus goed uit de voeten. De locatie is goed bereikbaar per auto en je kunt er goed parkeren. Het openbaar vervoer is iets minder makkelijk. Daarom zetten we pendelbusjes in om je naar de locatie te brengen. 

Krijg ik ook promotiemateriaal om m’n actie onder de aandacht te brengen?
Jazeker, dat kan! Stuur een mailtje naar Iris: iris.nijkamp@wijzijnmind.nl met je naam en adres en je krijgt het thuisgestuurd. 

Je kunt, nadat je je aangemeld hebt, je persoonlijke actiepagina heel makkelijk delen via social media. Zo kan je al je vrienden, familie en collega’s makkelijk vragen om je te sponsoren. Gebruik je dan ook even de #lastmanstanding? 

Is het wel veilig?
Paal staan wordt vaker gedaan en is veilig. Natuurlijk zorgen wij voor goede EHBO en medische ondersteuning. We houden je ook in de gaten, maar je hebt zelf ook een verantwoordelijkheid. Dus bereid je wel goed voor qua eten, drinken en naar het toilet gaan. Deelname is op eigen risico, zoals je kunt lezen in de deelnemersvoorwaarden.

Deelnemersvoorwaarden Last Man Standing

 • Last Man Standing (verder te noemen 'LMS’) is een initiatief van en wordt georganiseerd door MIND, Stationsplein 125, 3818 LE Amersfoort.
 • Inschrijving geschiedt uitsluitend onder deze voorwaarden, zoals door MIND bepaald.
 • LMS is een (recreatieve) actie zonder wedstrijdelement en mag derhalve ook niet als officiële wedstrijd gekwalificeerd worden.
 • Deelname aan LMS is alleen mogelijk voor ingeschreven deelnemers.
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar te zijn. Deelname is uitgesloten voor deelnemers jonger dan 18 jaar.
 • Deelnemen aan LMS is vrijwillig, op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid van deelnemer. MIND aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige directe of indirecte schade, waaronder begrepen, ongevallen, letsel- en gezondheidsschade, schade als gevolg van diefstal  die zou kunnen ontstaan of is ontstaan voorafgaand aan, tijdens of na afloop van deelname aan LMS. Dit geldt ook voor schade door het afgelasten of verplaatsen van LMS.
 • LMS vergt een zware lichamelijke inspanning. Om mee te kunnen doen moeten deelnemers een goede lichamelijke conditie hebben. Hun gezondheid en welbevinden is van het grootste belang. Door deel te nemen verklaart deelnemer in goede gezondheid te verkeren en over voldoende fysieke conditie te beschikken om de actie te volbrengen.
 • Deelnemer dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade door hem aangebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP).
 • Deelnemen kan zowel individueel als in teamverband.
 • Het inschrijfgeld is per persoon € 32,50 (tweeëndertig euro vijftig) en zal, indien deelnemer niet mee doet of zich afmeldt, niet worden teruggestort. Ook reeds gedane sponsordonaties worden dan niet gerestitueerd.
 • De doelstelling van dit evenement is om zoveel aandacht te krijgen voor de (gevolgen van de) veel te lange wachtlijsten in de ggz. Iedere deelnemer wordt gevraagd om een minimaal bedrag aan sponsorgeld op te halen van € 250,- per persoon (incl. inschrijfgeld). Dit geld gebruikt MIND om druk uit te oefenen, zodat er daadwerkelijk iets gedaan wordt. Dit event is een eerste aanzet. MIND wil hier zoveel mogelijk PR en media aandacht omheen creeëren.
 • MIND behoudt zich het recht voor de start- en/of finishtijd en/of -plaats te wijzigen of LMS geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden, beperkte aanmeldingen en/of andere calamiteiten en/of overmacht.
  • Indien dit het geval is, zal de organisatie zich tot het uiterste inspannen om een alternatief evenement te organiseren.
 • Deelnemer dient minimaal in het bezit te zijn van een geldig A-zwemdiploma.
 • Deelnemer is verplicht rekening te houden met andere deelnemers, natuur en milieu.
 • Aanwijzingen van de organisatie, politie, beveiliging en overige medewerkers dient deelnemer altijd op te volgen.
 • Deelnemer gaat ermee akkoord dat er mogelijk video- en foto- opnamen van hem worden gemaakt tijdens zijn deelname aan LMS en geeft onvoorwaardelijke toestemming aan MIND om deze opnamen te gebruiken voor promotionele doeleinden van MIND.
 • MIND kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijk gemaakte kosten wanneer het evenement moet worden afgelast.
 • Indien LMS wordt geannuleerd worden de overgemaakte donaties en of sponsorbedragen niet gerestitueerd.
 • Het is voor deelnemers niet toegestaan huisdieren mee te nemen.
 • In alle voorkomende gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien, beslist het projectteam van MIND.
 • Tijdens LMS is het deelnemer verboden op enigerlei wijze:
  • Zich aanstootgevend te gedragen of te kleden;
  • Reclame-uitingen voorhanden te hebben, behoudens met toestemming van MIND;
  • Voorwerpen voorhanden te hebben die in redelijkheid een gevaar kunnen opleveren of een ernstige mate van hinder kunnen veroorzaken voor andere deelnemers.
 • Overtreding van het bij of krachtens deze voorwaarden gestelde kan leiden tot (voorwaardelijke) uitsluiting van (verdere) deelname.
 • Medisch gekwalificeerd personeel behoudt te allen tijde het recht om deelnemers ten tijde van LMS op medische gronden verdere deelname aan LMS te ontzeggen.
 • MIND spant zich tot het uiterste in om de rechten op teksten, foto's, illustraties, kaarten, overig grafisch materiaal, (handels-)namen, merken, logo's en databanken te achterhalen en te respecteren. De auteursrechten, merkenrechten en/of enige andere intellectuele eigendomsrechten van het voor bescherming in aanmerking komende materiaal of recht berusten bij het bedrijf of persoon dat van dit materiaal of recht gebruik maakt.
 • Met het inschrijven voor LMS verklaart de deelnemer zich bekend en akkoord met het bovenstaande reglement.
Bekijk alle donateurs
€ 5 08-09-2017 | 21:23 Aan: Patience is a virtue.... only not when you are drowning
€ 5 06-09-2017 | 21:12 Aan: Patience is a virtue.... only not when you are drowning
€ 5 06-09-2017 | 21:02 Aan: Patience is a virtue.... only not when you are drowning
€ 50 05-09-2017 | 07:34 Aan: Patience is a virtue.... only not when you are drowning
€ 250 22-08-2017 | 13:26
Bekijk alle

Wachtlijsten GGz eindelijk serieus aangepakt!

13-07-2017 | 14:13 De stem van patiënten, naasten en ervaringsdeskundigen in de ggz wordt eindelijk gehoord: er is vandaag een bestuurlijk akkoord gesloten waarmee concrete stappen worden gezet in het terugdringen van de wachtlijsten. MIND zet zich al jaren in om de wachtlijstproblematiek in de ggz hoog op de bestuurlijke agenda’s te krijgen. Dat de minister hier nu opvolging aan geeft, is zeer goed nieuws. Lees hier verder! 
Lees meer