Last Man Standing: ga staan voor een mentaal gezonde jeugd!  

van totaal € 150.000 (5%)

Wat is Last Man Standing?
Last Man Standing is een uniek evenement waarbij je, samen met 249 anderen, op een paal staat in het Markermeer. Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijk op jouw paal blijft staan. De laatste die overblijft is de Last (Wo)Man Standing.

2018: tweede editie
Op zaterdag 23 juni 2018 vindt de tweede editie van Last Man Standing plaats. Het startschot klinkt om 12.00 uur en duurt tot uiterlijk 18.00 uur. 

Waar doe je het voor?
Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor de MIND Young Academy: een scholenproject om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas. Lees hier meer over de MIND Young Academy.

Je strijdt niet alleen voor dit belangrijke doel, het wordt ook een bijzondere uitdaging die je niet snel zal vergeten! Samen met 249 anderen sta je op een paal, luister je naar muziek en word je aangemoedigd door je familie, vrienden en alle mensen aan de kant. Ook is er een klein festival op de kade met o.a. tipi-tentjes, foodtrucks en muziek. 

Hoeveel kost het?
Het inschrijfgeld is € 35,- per persoon. Dit bedrag is inclusief entree op het terrein, je eigen paal, een drankje, je eigen actiepagina en promotiemateriaal. Er zijn 250 palen beschikbaar, dus schrijf je vandaag nog in. Dit kan natuurlijk ook met z’n tweeën of met een heel team. 

Sta op voor een mentaal gezonde jeugd en doe mee aan Last Man Standing!

- Heb je vragen? Kijk dan eens bij onze FAQ
- Lees hier de deelnemersvoorwaarden.

 

Je gaat dit jaar staan om in actie te komen voor een mentaal gezonde jeugd. Want wij maken ons zorgen over het groeiend aantal jongeren met psychische problemen. Over het gebrek aan aandacht hiervoor. Over het tekort aan hulp. En over het aantal zelfdodingen.

Daarom willen we samen met jou ervoor zorgen dat jongeren:

 • mentaal gezond zijn en blijven
 • opgewassen zijn tegen stress
 • zich zonder schaamte vrij kunnen uiten
 • zich vanuit hun kracht kunnen ontwikkelen
 • bouwen aan een toekomst zonder psychische problemen

Hoe?
Door de MIND Young Academy aan zoveel mogelijk scholen in Nederland te kunnen aanbieden. De MIND Young Academy is een scholenproject voor leerlingen om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas. Er worden 3 lessen gegeven door getrainde leeftijdsgenoten die zelf of in hun omgeving te maken hebben (gehad) met psychische problemen. Deze zogeheten ‘peer educators’ gaan het gesprek aan over veel voorkomende psychische klachten. Hun boodschap: praat er gewoon over, want je bent niet de enige!

Karen is zelf peer educator en vertelt: “Als het gesprek eenmaal op gang is, valt je mond open van verbazing. Het is ongelooflijk om te merken hoeveel jongeren serieuze vormen van psychische problemen ervaren. Hoewel dit verdrietig is, is het ook goed om te delen in de klas. Zo wordt het voor hen duidelijk dat zij niet de enige zijn die zich depressief of angstig voelen. Als deze oprechtheid eenmaal op tafel ligt is er een opening om de jongeren te leren hoe zij klachten bij zichzelf herkennen en waar zij, indien nodig, voor advies of hulp terecht kunnen. Want daar gaat het natuurlijk allemaal om; het tijdig én dichtbij signaleren van psychische problematiek. De klas is hiervoor de ideale plek; je bereik is namelijk groot bij de doelgroep, aangezien psychische problematiek veelal voor het 24e levensjaar ontstaat.”

Help je mee?
In 2016 zijn we met dit project gestart en het was een groot succes door de impact en de positieve reacties van jongeren en leraren. Zo vertelde een 1e jaars mbo student: ‘’Ik vertel mijn problemen liever aan een onbekende. Die gaat niet ontkennen wat je zegt. Zo van: nee jij bent helemaal niet zo. Jullie begrijpen problemen, omdat je ze zelf ook hebt gehad. Dat praat makkelijk.’’

Er kwam zoveel vraag naar dit project dat er nu zeker 50 scholen op de wachtlijst staan om de MIND Young Academy te kunnen afnemen. Om deze scholen te kunnen bedienen, hebben we geld nodig. Om 1 klas de academy te kunnen laten volgen is er € 2.200,- nodig.

Help jij mee om samen met alle anderen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de MIND Young Academy? Schrijf je dan nu in voor Last Man Standing 2018.

Last Man Standing vindt plaats in Schellinkhout, vlakbij Hoorn. Het adres is: Dorpsweg 139, Schellinkhout. 

Met de auto?
Adres voor navigatie: Dorpsweg 139, Schellinkhout. Dit is het adres van de parkeerplaats, zo'n 5 minuten lopen van het evenemententerrein. Vanaf hier word je naar de locatie van Last Man Standing begeleid.   

Met OV?
Het terrein is niet zo goed bereikbaar met het OV. Daarom zetten we vanaf station Hoorn gratis pendelbusjes in die je rechtstreeks naar de locatie brengen. De pendelbusjes vertrekken aan de voorkant van station Hoorn, waar ook de reguliere bussen vertrekken. Het zijn witte, 9- persoons busjes en je herkent ons aan de posters van Last Man Standing op de busjes. 

Wil je weer terug naar station Hoorn? Ook vanaf het evenemententerrein zetten we busjes in.


 • Last Man Standing (verder te noemen 'LMS’) is een initiatief van en wordt georganiseerd door MIND, Stationsplein 125, 3818 LE Amersfoort.

 • Inschrijving geschiedt uitsluitend onder deze voorwaarden, zoals door MIND bepaald.

 • LMS is een (recreatieve) actie zonder wedstrijdelement en mag derhalve ook niet als officiële wedstrijd gekwalificeerd worden.

 • Deelname aan LMS is alleen mogelijk voor ingeschreven deelnemers.

 • Deelnemers jongeren dan 18 jaar moeten begeleid worden door een ouder/ begeleider. 

 • Deelnemen aan LMS is vrijwillig, op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid van deelnemer. MIND aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige directe of indirecte schade, waaronder begrepen, ongevallen, letsel- en gezondheidsschade, schade als gevolg van diefstal  die zou kunnen ontstaan of is ontstaan voorafgaand aan, tijdens of na afloop van deelname aan LMS. Dit geldt ook voor schade door het afgelasten of verplaatsen van LMS.

 • LMS vergt een zware lichamelijke inspanning. Om mee te kunnen doen moeten deelnemers een goede lichamelijke conditie hebben. Hun gezondheid en welbevinden is van het grootste belang. Door deel te nemen verklaart deelnemer in goede gezondheid te verkeren en over voldoende fysieke conditie te beschikken om de actie te volbrengen.

 • Deelnemer dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade door hem aangebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP).

 • Deelnemen kan zowel individueel als in teamverband.

 • Het inschrijfgeld is per persoon € 35,00 (vijfendertig euro) en zal, indien deelnemer niet mee doet of zich afmeldt, niet worden teruggestort. Ook reeds gedane sponsordonaties worden dan niet gerestitueerd.

 • De doel van dit evenement is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de MIND Young Academy: een scholenproject om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas. Iedere deelnemer wordt gevraagd om een minimaal bedrag aan sponsorgeld op te halen van € 250,- per persoon (incl. inschrijfgeld). 

 • MIND behoudt zich het recht voor de start- en/of finishtijd en/of -plaats te wijzigen of LMS geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden, beperkte aanmeldingen en/of andere calamiteiten en/of overmacht.


  • Indien dit het geval is, zal de organisatie zich tot het uiterste inspannen om een alternatief evenement te organiseren.


 • Deelnemer dient minimaal in het bezit te zijn van een geldig A-zwemdiploma.

 • Deelnemer is verplicht rekening te houden met andere deelnemers, natuur en milieu.

 • Aanwijzingen van de organisatie, politie, beveiliging en overige medewerkers dient deelnemer altijd op te volgen.

 • Deelnemer gaat ermee akkoord dat er mogelijk video- en foto- opnamen van hem worden gemaakt tijdens zijn deelname aan LMS en geeft onvoorwaardelijke toestemming aan MIND om deze opnamen te gebruiken voor promotionele doeleinden van MIND.

 • MIND kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijk gemaakte kosten wanneer het evenement moet worden afgelast.

 • Indien LMS wordt geannuleerd worden de overgemaakte donaties en of sponsorbedragen niet gerestitueerd.

 • Het is voor deelnemers niet toegestaan huisdieren mee te nemen.

 • In alle voorkomende gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien, beslist het projectteam van MIND.

 • Tijdens LMS is het deelnemer verboden op enigerlei wijze:


  • Zich aanstootgevend te gedragen of te kleden;

  • Reclame-uitingen voorhanden te hebben, behoudens met toestemming van MIND;

  • Voorwerpen voorhanden te hebben die in redelijkheid een gevaar kunnen opleveren of een ernstige mate van hinder kunnen veroorzaken voor andere deelnemers.


 • Overtreding van het bij of krachtens deze voorwaarden gestelde kan leiden tot (voorwaardelijke) uitsluiting van (verdere) deelname.

 • Medisch gekwalificeerd personeel behoudt te allen tijde het recht om deelnemers ten tijde van LMS op medische gronden verdere deelname aan LMS te ontzeggen.

 • MIND spant zich tot het uiterste in om de rechten op teksten, foto's, illustraties, kaarten, overig grafisch materiaal, (handels-)namen, merken, logo's en databanken te achterhalen en te respecteren. De auteursrechten, merkenrechten en/of enige andere intellectuele eigendomsrechten van het voor bescherming in aanmerking komende materiaal of recht berusten bij het bedrijf of persoon dat van dit materiaal of recht gebruik maakt.

 • Met het inschrijven voor LMS verklaart de deelnemer zich bekend en akkoord met het bovenstaande reglement.

Bekijk alle donateurs
€ 5 21-04-2018 | 10:30 Aan: Fight for your MIND
€ 25 20-04-2018 | 17:02 Aan: Aandacht voor psychische aandoeningen is hard nodig!
€ 10 20-04-2018 | 15:22 Aan: Fight for your MIND
€ 15 20-04-2018 | 14:41 Aan: Fight for your MIND
€ 10 20-04-2018 | 14:39 Aan: Fight for your MIND
Bekijk alle

Actieheld Sylvia Aimee: "Openheid was voor mij een hele opluchting"

16-04-2018 | 13:53 Sylvia Aimee* maakte een hele toffe vlog over haar deelname aan Last Man Standing, waarom het zo belangrijk is om mee te doen en wat openheid haar gebracht heeft.  * Sylvia Aimee is singer songwriter en schrijft liedjes over de lessen die het leven haar leert. Sylvia Aaimee: "Met mijn muziek probeer ik taboes te doorbreken en mentale problemen bespreekbaar te maken. Dit doe ik omdat er tegenwoordig ontzettend veel jeugd te kampen heeft met mentale problemen. Een mentaal gezonde jeugd is natuurlijk het einddoel, maar om dit doel te bereiken is het vooral heel erg belangrijk dat degenen met mentale problemen zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Om mentaal gezond te worden, moeten zij eerst voelen en zien dat ze niet alleen zijn en dat er niets is om zich voor te schamen. Mentale problemen kunnen iedereen overkomen en daar kies je niet voor". Wil je Sylvia Aimee steunen? Dat kan hier via haar persoonlijke pagina.Wil je ook meedoen aan Last Man Standing? Meld je hier aan.
Lees meer