Last Man Standing 16 juni 2018

van totaal € 75.000 (0%)

Hoe lang kun jij op een paal staan? Face yourself, challenge your mind en doe mee met Last Man Standing!

Op 24 juni 2017 was de eerste editie van Last Man Standing. Toen stonden 110 mensen op een paal in het Markermeer om aandacht te vragen voor de wachtlijsten, gesteund door nog eens heel veel mensen op de kant. Het was een onvergetelijke dag! Een dag met tranen en emoties. Een dag vol bezinning. Een dag vol positiviteit en betrokkenheid. Maar bovenal een dag waarop trots, saamhorigheid en naastenliefde de boventoon voerde. 

We haalden ruim € 38.000,- op om aandacht te kunnen (blijven) vragen voor de wachtlijsten. Uiteraard gaan we dit grote succes in 2018 voortzetten. En dan hopelijk met nog veel meer mensen, met nog meer aandacht, maar met dezelfde saamhorigheid! Of we weer opstaan tegen de wachtlijsten weten we nog niet, maar uiteraard staan we op voor een relevant onderwerp met betrekking tot psychische gezondheid dat onze aandacht verdient.

Schrijf je nu vast in voor de editie van Last Man Standing 2018. 

Voor wie sta jij? 

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

0333032320

Hier vind je de meest gestelde vragen over Last Man Standing. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Iris: iris.nijkamp@wijzijnmind.nl 

Hoe laat begint het?
Om 12:00 uur gaat iedereen op zijn of haar paal staan. Dit gebeurt vanzelfsprekend met een bijzondere ceremonie.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
Het is verstandig om ongeveer een uur van tevoren aanwezig te zijn, dus om 11 uur. Dan krijg je een uitgebreide uitleg en ben je op tijd om je voor te bereiden.

Hoe lang moet ik op de paal staan?
We zijn ontzettend blij met jouw inzet. Je mag dus zelf bepalen hoe lang je kunt en wilt blijven staan. Het record paal staan, staat op 6 uur lang. Dat is dus de maximale tijd. Maar als je korter blijft staan is dat geen enkel probleem.

En als ik eerder wil stoppen?
Je kunt altijd stoppen, door gewoon van de paal af te springen of één van onze medewerkers te roepen. Zij nemen je dan mee naar de kant. Het kan natuurlijk altijd dat je opeens naar het toilet moet of om een andere (fysieke) reden moet stoppen.

Wanneer stopt het evenement?
Om 18:00 uur stoppen we. Natuurlijk mag iedereen die eerder stopt naar huis, maar je kunt ook zeker blijven en de overige deelnemers aanmoedigen. Want, het wordt een gezellige middag met lekker eten, drinken en muziek! 

Krijg ik ook promotiemateriaal om m’n actie onder de aandacht te brengen?
Jazeker, dat kan! Stuur een mailtje naar Iris: iris.nijkamp@wijzijnmind.nl met je naam en adres en je krijgt het thuisgestuurd. 

Je kunt, nadat je je aangemeld hebt, je persoonlijke actiepagina heel makkelijk delen via social media. Zo kan je al je vrienden, familie en collega’s makkelijk vragen om je te sponsoren.

Waarom is het bij Schellinkhout?
We hebben goed gekeken naar de beste plek in Nederland waar de palen goed blijven staan en de veiligheid voor jullie als deelnemers optimaal is. In Schellinkhout is al vaker gewerkt met deze palen en kunnen we dus goed uit de voeten. De locatie is goed bereikbaar per auto en je kunt er goed parkeren. Het openbaar vervoer is iets minder makkelijk. Daarom zetten we pendelbusjes in om je naar de locatie te brengen. 

Is het wel veilig?
Paal staan wordt vaker gedaan en is veilig. Natuurlijk zorgen wij voor goede EHBO en medische ondersteuning. We houden je ook in de gaten, maar je hebt zelf ook een verantwoordelijkheid. Dus bereid je wel goed voor qua eten, drinken en naar het toilet gaan. Deelname is op eigen risico, zoals je kunt lezen in de deelnemersvoorwaarden.

Wat gaat MIND doen met het sponsorgeld?
De wachtlijsten oplossen is een complex probleem, wat betreft politiek, verzekeraars, WMO. DIt zijn langzaam draaiende molens die niet snel tot actie overgaan. Dit kan echt niet meer, we zijn het zat. Daarom willen wij publieke verontwaardiging activeren. Dit hebben we nodig om druk uit te oefenen, zodat er daadwerkelijk iets gedaan wordt. Dit event is een eerste aanzet. We willen hier zoveel mogelijk PR en media aandacht omheen creeëren. We hopen 75.0000 euro binnen te halen, maar hebben eigenlijk nog veel meer nodig. Dan kunnen we petities starten, campagnes voeren etc.

Het geld gaat voor een deel naar het realiseren van Last Man Standing. Met Last Man Standing laten wij en al die mensen die meedoen zien dat we deze wachttijden niet accepteren. Door hieromheen zoveel mogelijk publiciteit en (media) aandacht te genereren, vragen we landelijke aandacht voor dit probleem.

En ander deel van het geld gaat naar de landelijke en regionale MIND organisaties zodat ze meer kunnen doen voor awareness en de gevolgen van lang moeten wachten op een behandeling. Zowel voor de mensen met problemen zelf, als voor de familie. Met het geld kunnen zij nieuws genereren, actie organiseren, voorlichting geven.

Op dit moment zet MIND zich al hard in voor de wachtlijsten door actieve lobby (druk uitoefenen en in gesprek blijven gaan) richting zorgverzekeraars en politiek. Lees eens deze artikelen:

Kan ik support meenemen? 
Natuurlijk kun je mensen meenemen. Graag zelfs, want zij kunnen je supporten. Wij zorgen ervoor dat er voldoende gelegenheid is voor deze mensen om je goed te zien, er is entertainment gedurende de dag en er zal eten en drinken te koop zijn. We gaan er aan de kant een leuke middag van maken met muziek en hopelijk mooi weer!

Mag ik op de paal eten en drinken?
Ja, dat mag. De organisatie zorgt voor lunch en voldoende drinken. Maar je mag zelf ook eten en drinken meenemen.

Mag ik tijdens het paalstaan mijn telefoon gebruiken?
Ja, dat mag. Maar houd wel rekening met het water onder je: je kunt er (inclusief telefoon) in vallen of je telefoon laten vallen. Gebruik van je mobiele telefoon tijdens het paalstaan is dus voor eigen risico. Leuk juist als je foto’s maakt en deze deelt!