MIND Blue Monday Run - Amsterdam Vondelpark

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Normal 760439c7cc49ce80077e1e385eb088fcc19d3a3d
van totaal € 1.000 (1%)

In samenwerking met Run2Day organiseert BRN-OUT de Blue Monday Run in het Vondelpark, Amsterdam. 

Waarom de Blue Monday Run? 
Op 15 januari is het Blue Monday, de zogenaamde meest deprimerende dag van het jaar. Om van deze deprimerende dag een fijne, frisse en energieke dag te maken organiseren we de Blue Monday Run. Met deze run willen we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de positieve effecten van hardlopen. Want hardlopen helpt, zeker als je niet lekker in je vel zit. 

Een depressie of depressieve klachten komen namelijk steeds vaker voor. Bijna iedereen heeft zelf of in zijn of haar directe omgeving weleens te maken gehad met een depressie. Toch blijft het voor veel mensen nog een vaag begrip. Het is namelijk erg lastig om uit te leggen hoe een depressie voelt en hoeveel invloed het op allerlei aspecten van je leven kan hebben. 

Wie zijn wij? 
Wij van BRN-OUT begeleiden mensen met burn-out klachten en dit gaat bijna altijd gepaard met depressieve klachten. We zien dus dagelijks wat het met mensen kan doen. Wij willen ons dus graag inzetten om depressieve klachten beter bespreekbaar te maken, de supportgroepen van de Depressie Vereniging te ondersteunen en de effecten van Blue Monday tegen te gaan. Alle teamleden van BRN-OUT hebben zowel op professioneel als privé vlak te maken gehad met depressieve klachten. Wij weten dus hoe het is om zo somber te zijn dat je niet aan de dag wil beginnen, dat je geen plezier meer kan ervaren aan dingen die je voorheen leuk vond of dat je zelfs niet meer verder wil leven. Als je nergens meer zin in hebt en je ook geen uitweg meer ziet, is in beweging komen zeer moeilijk. Tegelijkertijd heeft ons hele team zelf ervaren hoe beweging juist kan helpen om uit de situatie te komen. 

Tijdens de Blue Monday Run willen we je laten kennismaken met de voordelen van hardlopen. We beginnen de run met een korte uitleg over de positieve effecten van hardlopen en daarna gaan we met verschillende groepen het Vondelpark in. Wees niet bang als je nog niet kan hardlopen, er zijn groepen voor verschillende niveaus. 

Praktische informatie
Verzamelen tussen 17:30 en 18:00 uur bij Run2Day aan de Overtoom 345-351 in Amsterdam. We ontvangen je in het Run House beneden in de kelder van de winkel. Hier hebben we wat te drinken en zullen we een korte introductie geven over wat beweging doet voor het lichaam, de hersenen en de gemoedstoestand. Hierna gaan we in 2 groepen lopen onder begeleiding van onze running therapeuten in het Vondelpark. Een groep met beginners en een groep voor de wat gevorderde lopers. De afstanden zijn 3 en 6 km. Je kan je spulletjes veilig achterlaten bij Run2Day. Daar zal iemand aanwezig zijn. Om 19:30 zijn we klaar en kun je met een goed gevoel naar huis.

We zouden het ontzettend leuk vinden als jij ook meedoet aan de Blue Monday Run. Neem je collega's en/of vrienden mee want hoe meer mensen we een stap in de goede richting kunnen helpen hoe blijer we zijn! 

Doe je mee? Klik dan op 'start actie' en maak je eigen pagina aan! 

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Bekijk alle donateurs
€ 15 23-12-2017 | 21:58 Aan: koplopers