MIND Blue Monday Run - Egmond

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Normal b4a21b5b31703a1648720e6de3aa194fc7a69958
van totaal € 1.000 (3%)

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday. Blue Monday is ontstaan omdat op die dag mensen soms ervaren dat goede voornemens gesneuveld zijn en het voorjaar nog ze ver weg. Voor velen de meest deprimerende dag van het jaar. Het is nog zo donker.

Op die dag organiseert Mindful Run Egmond de Mind(ful) Blue Monday Run in Egmond. Terwijl het buiten al donker is gaan we wat hardlopen, mindfulness, ademhaling en yoga oefeningen doen en ervaren dat door het donker heen we het goed kunnen hebben samen.

We lopen ongeveer rond de 5 of 6 kilometer, met tussendoor tijd voor stilte en wat oefeningen. Niet snelheid of presteren staat voorop, maar ervaren.

Trainer: Marian van ’t Klooster
Ik ben enthousiast hardloper. Soms wil ik afstanden lopen, soms wat sneller, soms ook alleen maar lopen, maar altijd wil ik ervaren. Voelen dat ik loop, de wind voelen, de ondergrond, de omgeving zien.
En dat wil ik met je delen: plezier beleven in het buiten bewegen. Omdat het fijn is, omdat het gezond is, voor lijf en leden. Ik wil je uitdagen om te ervaren wat ontspannen hardlopen en buiten zijn met je kan doen.

Praktische info
- Plaats (nog nader te bepalen plek in) Egmond aan Zee. 
- Tijdstip: 20.00 - 21.30 uur. 

Waar doe je het voor?
Met jouw bijdrage (door mee te lopen of te doneren) steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. 

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan een persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep. 

Doe je mee? Klik dan op 'start actie' en maak je eigen pagina aan! 

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Bekijk alle donateurs
€ 10 11-01-2018 | 20:28
€ 25 07-01-2018 | 11:45