MIND Blue Monday Run - Vinkeveen

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 1.000 (35%)

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday. Op deze dag organiseer ik, Jonnie Ploeg van Runningtherapie De Ronde Venen, de MIND Blue Monday Run in Abcoude/Vinkeveen. Het is geen officiële wedstrijdloop, maar een sponsorloop voor MIND Blue. De afstand van 1 rondje varieert van 1 tot 5 km. We maken er samen een inspirerende, motiverende en vooral leuke loop van!

Wie loopt deze maandag met mij mee en neemt de sprong?

Ik weet zelf hoe het is om depressief te zijn en ’s ochtends wakker te worden met een gevoel van: ‘Waar doe ik het allemaal voor?’

Hardlopen heeft mij, keer op keer, weer in beweging gezet en langzaam kwam mijn gevoel van eigenwaarde weer terug.

Depressief zijn maakt eenzaam en het is moeilijk aan vrienden uit te leggen. Depressief zijn maakt je slachtoffer, moedeloos, maar vooral: Je komt niet meer vooruit en weet niet hoe je jezelf er weer uit kunt halen.

Door met een Runningcoach te gaan hardlopen zet je jezelf, stap voor stap, letterlijk weer in beweging. Runningtherapie kan je helpen om jezelf te bevrijden van de somberheid en stress en durf je de toekomst weer aan te kijken.

Op deze Blue Monday lopen we samen op en zorg ik dat je een indruk krijgt van wat het met je doet om een rondje te gaan rennen. Het gaat hierbij niet om de prestatie, maar om de beleving en het simpele feit dat je in beweging komt, juist als de lucht fris, koud en misschien wel nat is. Zo maken we samen van deze Blue Monday een klein feestje. Kun je (nog) niet rennen? Geen probleem, dan zetten we er een flinke pas in.

Praktisch:

Je bent welkom van 10.00-13.00, het startpunt is het prachtige Koffiehuis De Goede Morgen, op de camping ‘De Tachtig Morgen’, Vinkenkade 75, 3645 AP, Vinkeveen. Er staat heerlijke koffie en zelfgemaakte taart voor je klaar!

Met jouw bijdrage (door mee te lopen of te doneren) steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. 

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan een persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep. 

Doe je mee? Klik dan op 'start actie' en maak je eigen pagina aan! 

Iris Nijkamp

iris.nijkamp@wijzijnmind.nl

Bekijk alle donateurs
€ 37,50 15-01-2018 | 13:44 De Blue Monday Run was een groot succces! Een weer wat donaties erbij!
€ 6 13-01-2018 | 20:12 Aan: Runningtherapie tegen de symptomen van depressie
€ 25 12-01-2018 | 20:25 Aan: Runningtherapie tegen de symptomen van depressie
€ 25 10-01-2018 | 20:17
€ 15 08-01-2018 | 19:29 Aan: Runningtherapie tegen de symptomen van depressie Super goed initiatief!!