Blue Monday Run Groningen

GRONINGEN: Team Run Free
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.500 (126%)

Dit jaar wordt de Blue Monday Run voor het eerst ook in Groningen (stad) georganiseerd. Het doel is het bespreekbaar maken van depressie (en mentale kwetsbaarheid in het algemeen). 

Waarom?

Omdat 1 op de 5 mensen ooit in hun leven een depressie meemaken. Iedereen kent dus wel iemand die hier mee te maken heeft. Het is dus gek dat hier een taboe om hangt. Dit taboe vergroot schaamte en zorgt ervoor dat herstel en preventie moeilijker wordt. Bovendien ga je echt beter voelen door hardlopen, ook op een koude maandagavond in januari ;).

 

 

Groningen

Dit jaar gaan we ook in Groningen Stad lopen, voor mij een thuiswedstrijd, want hier is mijn netwerk en mijn eigen loopgroep. Bovendien wil ik de run zo toegankelijk mogelijk maken: We gaan rondjes (hard)lopen van 1 kilometer, zoveel als je wilt of kunt in 45 minuten. Dit gaan we doen in het mooie Stadspark.

Meedoen?

Het zou super leuk zijn als je mee doet, iedereen is welkom en iedereen kan mee doen! Geef je op via dit team (druk op: ik wil in dit team). Als je vragen hebt, stuur me dan gerust even een berichtje!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 20 22-01-2020 | 18:19 Succes! :)
€ 10 21-01-2020 | 00:02
€ 10 20-01-2020 | 21:02
€ 20 20-01-2020 | 17:59 In actie voor een goede actie!
€ 15 20-01-2020 | 16:40
Bekijk alle

Wat gaan we doen met het opgehaalde geld?

23-12-2019 | 10:14  Hoi, Fijn nieuws zo vlak voor kerst: het is bekend waar het opgehaalde geld heen gaat. Maar als eerst wil ik jullie even een enorm compliment geven voor hoeveel geld er al opgehaald is! Wauw!! Ga daar vooral mee door, kerst is een mooie gelegenheid daarvoor 😉. Maar eerst het doel: Naast het aandacht vragen voor depressie, gaan we met deze actie geld ophalen om psychische problemen te voorkomen bij jongeren. Dit doen we o.a. door de inzet van de MIND Young Studio. De jongeren van de studio gaan met de opbrengst van de MIND Blue Monday Run extra social media campagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie. Zelf ben ik een enorme voorstander van dit doel, want voorlichting helpt enorm om depressie uit de taboe sferen te halen, daarbij vind ik het belangrijk dat dit al gebeurd bij jonge mensen. Heel veel succes (en als je nog iemand weet die graag mee wil doen, dat kan nog steeds!). En natuurlijk hele fijne kerstdagen en een fijn begin van het nieuwe jaar. Liefs Goudje
Lees meer