Flow psychologie: Fysiek en mentaal stappen vooruit

Boxtel
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (164%)

 

Waarom ben ik een team actie gestart?

Er bestaat vaak nog een taboe rondom psychische aandoeningen en helemaal rondom depressie. Daarom is het belangrijk dat we hier aandacht voor vragen. Ik merk vaak dat mensen het moeilijk vinden om over hun problemen te praten. Vaak uit angst voor reacties vanuit hun omgeving. En dat is natuurlijk zonde! Op 21 januari is het Bleu Monday. De meest depressieve dag van het jaar. Dus hoe mooi is het als ik, en hopelijk een hoop andere met mij, op die dag in beweging komen?

Waarom bewegen?

Als wandeltherapeut weet ik als geen ander wat beweging voor iemand kan betekenen. Juist wanneer je depressief bent is het belangrijk om in actie te komen. Activering en sociale contacten zijn de basis van herstel. En dit is dan ook wat ik mijn cliënten wekelijks vertel. Ik zelf als actief hardloper kan dan natuurlijk niet achterblijven: practise what you preach!

Waar gaat het geld naar toe?

Vorig jaar ging de opbrengst naar de support groeps die erop gericht zijn om mensen met een depressie de ruimte te geven om met lotgenoten te praten. Dit jaar zal het geld gaan naar ABI. ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen. Naast de app is er ook een kaartenset met op elke kaart een tip en op de achterkant de mogelijkheid om op te schrijven hoe het uitvoeren van de tip is gegaan. 

Wat kun jij doen?

Vind je het een tof initiatief dan zou het fijn zijn als je mij wilt helpen. En omdat alleen rennen ook maar zo alleen is lijkt het mij gaaf om samen met jou/jullie te rennen. Via de knop 'ik wil in dit team' kunnen we die maandag samen een leuke route rennen. En het is geen wedstrijd loop maar een sponsor loop. Het gaat dus niet om het lopen van een snelle tijd, maar samen stil staan bij depressie. Ben je nu geen hardloper, maar wil je wel een bijdrage leveren... Doneren mag natuurlijk ook altijd! Mochten er mensen intresse hebben om de route te wandelen, ook dan hoor ik het graag!

Route 

De starttijd en route zal ik nog bekend maken. Dit omdat we met een klein clubje natuurlijk flexibeler zijn dan wanneer de groep groter wordt. Hou de pagina in de gaten voor meer info. 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10,51 19-01-2019 | 19:22 Super goed initiatief!
€ 50 18-01-2019 | 15:05 omdat dit een heel goed en belangrijk doel is
€ 15 04-01-2019 | 16:50
€ 10 03-01-2019 | 20:17
€ 10 24-12-2018 | 21:12