LYSIAS

Fietsen voor Mentale Gezondheid
van totaal € 20.032 (112%)

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk en depressies en psychische stoornissen komen steeds meer voor. Als groep hebben we de noodlottigheid van de gevolgen van psychisch leed direct in de ogen gekeken.

Afgelopen december zijn we een dierbare vriend, en broer, kwijtgeraakt door zijn persoonlijke gevecht. Voor hem en alle andere personen die in het gevecht zijn tegen mentale gezondheidsproblemen komen wij in actie.

Waar onze vriend vorig jaar naar Parijs is gefietst, zullen wij nu in zijn klikpedalen volgen en deze rit van 14 tot 19 juli ook maken. Wij hebben gezien hoe belangrijk het is om mentale gezondheid onder aandacht te brengen en bespreekbaar te maken en dat is precies wat wij hopen te doen met deze actie. Wij kunnen niet beloven dat wij het in een even snelle tijd als hem zullen fietsen, maar dat wij uiteindelijk op de Champs-Élysées zullen finishen staat vast.

Met onze dierbare vriend in onze gedachten en alle anderen die strijden tegen deze ziekte hopen wij, met uw steun, iets bij te dragen aan de bewustwording van de precaire situatie omtrent de mentale gezondheid van jongeren.

"Want als onze tranen een trap konden bouwen en onze herinneringen een brug, dan klommen wij samen hoog naar de hemel en haalden we je terug."

Bedankt, Maarten Menno Olaf Thijs Tim Eduard Mathijs Gijs Josse Sem Ewout Matthijs Rik Max

P.S.: U kunt onze actie op de voet volgen via Instagram

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 50 16-08-2021 | 12:54
€ 25 16-08-2021 | 10:46 Als ggz preventiewerker én eerste hulpverlener MHFA én trainer bespeur ik, met zovele andere preventiewerkers dat als jongeren, adolescenten (uiteindelijk) gemotiveerd zijn om naar de professionele hulp te gaan, de wachtlijsten veel te lang zijn..... Mind gaat o.a.met deze actie 'Fietsen voor Mentale Gezondheid' hier een lans voor breken.
€ 10 03-08-2021 | 09:48
€ 15 25-07-2021 | 21:37
€ 62 24-07-2021 | 14:38