We lopen al goed warm voor de MIND Blue Monday Run!

22-12-2022 | 16:18

We zitten nog voor de kerst en de jaarwisseling, dus Blue Monday - de derde maandag van januari en zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar - lijkt nog ver weg. Maar de tijd vliegt soms! En: de aanmeldingen stromen al binnen!

Vandaag zitten we op 429 deelnemers en dat is evenveel als het totaal aantal deelnemers wat we de afgelopen editie (maandag 17 januari 2022) hadden. We verwachten dat er komende januari wel 600 mensen gaan meedoen en dat is een record tot nu toe! 

Tegelijk is het niet vreemd dat zoveel mensen mee willen doen met de MIND Blue Monday Run... Enerzijds omdat heel veel mensen uit ervaring weten, dat mentale gezondheid niet vanzelfsprekend is. Anderzijds omdat somberheid en depressie behoren tot de meest veelvoorkomende psychische klachten onder zowel jongere als oudere mensen.

Wat misschien nog wel de belangrijkste reden is om mee te doen voor veel mensen is omdat het echt helpt om te bewegen. Door (liefst in de buitenlucht) te bewegen maken je hersenen namelijk stofjes aan die ervoor zorgen dat jij je (weer) beter gaat voelen.

Op de website van Bewegen voor je Brein kun je meer over lezen over wat het effect van bewegen is als je bijvoorbeeld last hebt van depressie. Maar het helpt ook bij andere klachten zoals ADHD, Angstklachten, Burnout & stress, PTSS en Verslaving.

Geen zin om veel te lezen, maar wel geïnteresseerd? Kijk even naar deze video:

Wil je nog meedoen met de MIND Blue Monday Run? Aanmelden kan nog tot en met zondag 15 januari. Mensen die zich vóór 8 januari aanmelden krijgen gratis een prachtig MIND Blue Monday Run T-shirt van MIND thuisgestuurd!