Wat doet MIND met de donaties?

Donaties en inzet om psychische gezondheid bespreekbaar te maken zijn heel erg welkom en nodig, zeker nu. MIND wil dat iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg.

 

Wij streven naar een samenleving waarin we psychische gezondheid koesteren, daarin investeren en alles doen om onnodig psychisch leed te voorkomen. Alle donaties worden ingezet om een psychisch gezonde samenleving te bereiken. Onze focus ligt hierbij op jongeren, omdat uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 jongeren depressieve klachten heeft, 1 op de 3 prestatiedruk ervaart en dat de vooroordelen rondom mentale problemen ook onder jongeren nog groot zijn. Bovendien ontstaat 75% van de psychische problemen vóór het 25e levensjaar. Hieronder staat informatie over een aantal projecten die we speciaal voor jonge mensen doen.

 

Voorbeelden van hoe MIND zich inzet voor de mentale gezondheid: 

 

MIND biedt betrouwbare informatie en tips 

Heb jij of heeft iemand in je omgeving last van psychische klachten en wil je graag tips hoe je hier het beste mee kan omgaan? MIND biedt een uitgebreid aanbod aan flyers met handvatten bij verschillende psychische problemen. 

Heb jij of heeft iemand in je omgeving last van psychische klachten en wil je graag tips hoe je hier het beste mee kan omgaan? MIND biedt een uitgebreid aanbod aan flyers met handvatten bij verschillende psychische problemen.

Ga snel naar:
Informatieflyers
Informatieflyers naasten
Werkgerelateerde informatieflyers
Doe een zelftest
Doe een challenge of een themaspecial
Neem gratis en anoniem contact op met een professionele hulpverlener van MIND

 

   Doneer   Start actie 

 

 

 

MIND Young Academy

MIND Young Academy is een onderwijsprogramma waarin jonge ervaringsdeskundigen (peer educators) die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben (gehad) met psychische problemen hun ervaringen delen. Via deze persoonlijke verhalen maken zij dit onderwerp op een laagdrempelige en interactieve manier bespreekbaar in de klas. Op basis van nauw contact met de docent van de deelnemende groep(en) en zorgprofessionals in de school breken de peer educators het gesprek open. En zorgen zij dat de jongeren, indien nodig, de weg naar verdere hulp kennen. Binnen school, of daarbuiten. Door te werken met jonge ervaringsdeskundigen staat de belevingswereld van jongeren altijd centraal. Meer info.

 

   Doneer   Start actie 

 

#openup

Met de jaarlijks terugkerende campagne #openup stimuleren we samen met de deelnemende jongeren en BN-ers openheid over psychische klachten, omdat openheid ervoor zorgt dat jongeren eerder aan de bel trekken en hulp zoeken. MIND, Human, FunX, NPO 3 en 3FM roepen jongeren op hun eigen verhaal te delen met de hashtag #openup. Daarnaast vragen we jongeren om niet alleen zelf open te zijn, maar ook om belangstelling te tonen als ze denken dat het niet goed met iemand anders gaat.

 

   Doneer   Start actie 

 

 

 

MIND Korrelatie

MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. We luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp. Daarnaast biedt MIND Korrelatie Opvang na televisieprogramma’s, beantwoorden ze vragen van collega-hulpverleners, verzorgen telefonische en online opvang voor andere organisaties en zijn een kenniscentrum voor de media.

Praat erover

Het kunnen praten over waar je mee zit is vaak een eerste stap naar verbetering. Heb je zelf behoefte om anoniem te praten over dingen waar je niet goed uitkomt (of ken je iemand die wel een luisterend oor kan gebruiken), dan kun je maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur gratis bellen met een van de professionele hulpverleners van MIND Korrelatie op 0900-1450. Chatten, Whatsappen of mailen kan ook. Kijk op http://www.mindkorrelatie.nl voor meer info.

 

   Doneer   Start actie 

 

Wij zijn MIND

Bovenstaande is een kleine greep van de projecten en dingen MIND doet. MIND doet ook onderzoek en adviseert gevraagd en ongevraagd de (lokale, regionale en nationale) overheid op het gebied van mentale gezondheid en wat er nodig is in de GGZ. Op onze website vind je informatie, ervaringsverhalen en tips voor cliënten en naasten die worstelen met psychische aandoeningen. Meer info: www.wijzijnmind.nl

 

Geïnspireerd? Doneer of start zelf een actie! 

 

   Doneer   Start actie 

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op. Dank voor je interesse, alle inzet en betrokkenheid! 

Hartelijke groeten, het team van MIND