Actieheld Melissa: "Ik durf stukje bij beetje meer open te zijn"

Normal 576ddf198ae18b0f6e96c03bd21a7b0b16ba9d8f
19-03-2018 | 09:49

Dit jaar doe ik mee aan Last Man Standing, iets wat ik vorig jaar al wilde, maar niet durfde. Ik twijfelde teveel of ik open durfde te zijn over mijn situatie. Dit jaar doe ik dat wel, samen met mijn lieve zebra vriendinnetjes. We staan niet alleen in dit gevecht, en dat is me heel erg zichtbaar geworden op de dagen van stichting zebra voorlichting. 

Ik verwacht dat het een heel erg gezellige dag zal worden. Een zware dag, fysiek en mentaal, maar zeker de moeite waard en zeker iets waar ik deel van wil zijn. Op het bespreken van psychische problemen ligt nog een heel groot taboe. Een taboe dat er voor zorgt dat hulp vragen, wat voor de meesten normaal al enorm lastig is, nog lastiger wordt. School is voor mij altijd een veilige plek geweest. En plek waar ik mezelf kon zijn en waar ook m'n problemen er mochten zijn, maar ik weet dat dit niet voor de meeste jongeren zo is. Ik hoop door mee te doen aan deze actie hier iets aan te kunnen veranderen. 

Ik heb mijn actiepagina gedeeld op social media, en naar een docent gestuurd die mij tijdens een crisis heel erg heeft geholpen. Dit vond ik dan ook meteen de leukste reactie, want hij heeft hem op de docentenmail gezet. Momenteel kan ik even niet naar de studie, en het doet me enorm veel dat ik gesponsord word door meerdere docenten. 

Ik ben nu 20 en heb inmiddels zeven jaar last van psychische klachten, iets waar ik stukje bij beetje meer open over durf te zijn. Door mee te doen aan deze dag hoop ik meer openheid te creëren, voor mezelf en anderen.

Wil je Melissa steunen? Dat kan hier via haar persoonlijke pagina.
Wil je ook meedoen aan Last Man Standing? Meld je hier aan.